2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Homrogd épül, bővül

Homrogd épül, bővül

Homrogd épül, bővülHomrogd Önkormányzata közel 386 millió forint pályázati pénzt költ – amelyből 20 millió az önrész – az alapfokú oktatási intézményeinek, felújítására, bővítésére, illetve új szárnyak építésére. Az óvoda alapkövét közösen helyezte el pénteken  Dr. Ódor Ferenc a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke, és Dr. Juhász Imre polgármester.

Az elnök beszédében azt mondta: bízik abban, hogy a beruházás befejezése után javulnak az oktatás feltételei, így nagyobb lehetőséget kapnak majd a gyermekek az iskolakezdésben, illetve – a már végzős tanulók – a későbbi szakképzésben, előbbre jutnak a felsőszintű oktatásban. A megye nagyon sok településén lenne még szükség hasonló beruházásra, de a fő kérdés azért mindig az marad, hogy a végzős diákoknak hol lesz majd munkalehetőségük, ahol a jobb körülmények között megszerzett tudást kamatoztatni tudják.

A polgármestertől megtudtuk, hogy azért is szükséges az óvoda bővítése egyéb korszerűsítés mellett is – mert a korábbi ötven gyermekkel szemben most folyamatosan hatvan a létszám. A bővítés elsősorban, a kiegészítő helyiségekre vonatkozik, így a tornaterem, a logopédiai foglalkoztató,az orvosi szoba, s egyéb helyiségek kialakítása vált szükségszerűvé. Az iskolában 2087 négyzetméteres területen van felújítás, amelynek során a konyha is százharminc négyzetméterrel bővül, az óvodában kétszázhatvanhárom négyzetméteres területet felújítanak, kétszáznyolccal bővítik, az iskola sportudvarát illetve az óvoda játszóterét 4124 négyzetméteren korszerűsítik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…