2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Háziorvosi egyesülés közleménye

Tisztelt Miskolci Polgárok!

 A koronavírus járvány a miskolci háziorvosokat és házi gyermekorvosokat is kemény helytállásra készteti. A megyeszékhelyen nincsen ellátatlan körzet, mindenki részesülhet az egészségügyi alapellátásból. A háziorvosok – mivel az „első vonalban”tevékenykednek, fokozattan ki vannak téve önmaguk is a fertőzésveszélyének a rendelőkben, az egészségügyi szakdolgozókkal együtt. A 65 év feletti orvosokra ez még inkább érvényes, éppen ezért a Háziorvosi Egyesülés, a Praktizáló Orvosok Szövetségével (POSZ) és a Gyermek Alapellátásban Praktizáló Orvosok Szövetségével (GYAPOSZ) együttműködve megoldotta mindazok helyettesítését, akik ezt jelezték. Minden háziorvosi rendelőben jelen helyzetben maximálisan igyekeznek a szükséges ellátásokat és intézkedéseket meghozni, de a telefonon történő kommunikáció tízszeresére növekedett az utóbbi napokban! Kérem, szíveskedjenek ezt kellő türelemmel elfogadni, és ha nem sikerül azonnal egy-egy praxist elérni, ez csak az előbbiek miatt van. A miskolci háziorvosok a kialakult helyzetet képesek egyelőre kezelni, és minden Állampolgárnak segítséget, egészségügyi alapellátást nyújtani híven az orvosi esküjükhöz. Reklamálásokkal, elégedetlenségekkel is sajnos találkozunk, de a jelen járványügyi helyzetben azonnali, soron kívüli ellátást csak az életveszélyes vagy maradandó egészségkárosodást feltételező helyzetekben lehet biztosítani, együttműködve a B.-A.-Z. Megyei Kórházzal.

Kellő türelmet kérve és feltételezve kérem a lakosság megértését és fegyelmezett viselkedést a továbbiakban is, hogy mindvégig eredményesen tudjanak a háziorvosok – szinte erőn felül, esetenként hiányos védő felszerelésben – teljesíteni a koronavírus járvány körülményei között is.

 

Soltész Rudolf

igazgató

Háziorvosi Egyesülés

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…