2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Havazás: a mai nap összefoglalója

Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes területein tegnap estétől havazás volt a jellemző. A téliesre fordult időjárás nem növelte meg a megye tűzoltóinak a beavatkozási esetszámát. Rendkívüli beavatkozásra sem került sor megyénkben. Nyugodt éjszakát és délelőttöt tudhatunk magunk mögött.
Hajnalban három kamion akadt el a havas, jeges utakon. A riasztott tűzoltók mindegyik esetben rövid időn belül megszüntették a keletkezett forgalmi akadályt.

Az időjárás miatt a Szlovéniába tartó 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárműveket Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az M30-as autópálya Miskolc-Északi felhajtójánál a rendőrök a forgalomból kiszűrik és az Auchan áruháznál kialakított várakozó helyre irányítják.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának tájékoztatása alapján, minden gépükkel folyamatosan a havas, lefagyott utak tisztításán dolgoznak.

A Megyei Védelmi Bizottság Operatív Törzse megyei, valamint a Helyi Védelmi Bizottság Operatív Törzse helyi szinten koordinálja a beavatkozásokat.

A megyében jelenleg járható útviszonyok ellenére, – az országos helyzetre és a havazásra tekintettel – a katasztrófavédelem, valamint a rendőrség kéri, hogy a kialakult útviszonyoknak mindenben megfelelő gépjárművel induljanak csak útnak.
Amennyiben útra kelnek, úgy vigyenek magukkal takarót, feltöltött mobiltelefont, forró italt és élelmiszert. A mobiltelefonjaikat töltsék fel, hiszen ha szükség van, akkor azon tudnak leggyorsabban segítséget hívni.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kéri, hogy fokozottan kövessék nyomon a közlekedési viszonyokról, valamint a várható időjárásról szóló híradásokat!
Az aktuális meteorológiai riasztásokról, valamint a figyelmeztetésekről a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes és a www.katasztrofavedelem.hu oldalakon, illetve a forgalomkorlátozásokról és útlezárásokról a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon tájékozódhatnak.

A készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek segítségre van szüksége, hívják az ismert 112-es (általános segélyhívó), illetve 105 –ös (katasztrófavédelem) vagy 107-es (rendőrség) segélyhívó számokat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…