2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Harmadikként az országban: Mentőmotort kapott Tiszaújváros

Az Erste Leasing cégcsoport 2009 július 14-én nagy értékű járművet, egy életmentő feladatokat ellátó Harley Davidson mentőmotort adományozott az Országos Mentőszolgálatnak, amelynek bázisa ezután Tiszaújvárosban lesz.

 

 Az új mentőjármű megérkezett, a tiszaújvárosi bázisra    

 

A mentőmotor szeptember 7-iki ünnepélyes átadásán Tiszaújvárosban Dr. Göndöcs Zsigmond, az OMSZ főigazgatója közölte, hogy ezúttal harmadikként az országban teljesít szolgálatot  az Észak-magyarországi és az Észak-alföldi régióban az új mentőmotor. A jármű tavasztól őszig szükségszerűen biztosítja az életmentést, elsősorban az M3-as, az M35-ös, illetve az M30-as csomópontjának körzetében.

Koscsó Lajos Tiszaújváros polgármestere beszédében azt hangsúlyozta, hogy a mentőmotoros szolgálat jelenlétéhez az önkormányzaton kívül számos ipari cég is hozzájárult, közel 900 ezer forinttal.

Az  OMSZ új technikai eszközeiről  – már eddig is – bebizonyosodott, hogy számos közlekedési körülmény között a kétkerekű mentőjármű, gyorsabban, hatékonyabban tudott megközelíteni egy-egy baleseti helyszínt, ami adott estben akár emberéletekben is lemérhető.

                                                                                                                                          (F.B.)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek