2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Díjazott Botrány

Díjazott Botrány

Díjazott BotrányA Miskolci Nemzeti Színház előadása, a Botrány az operában című produkció nyerte el a nyíregyházi Vidor fesztivál Dottore-díját, melyet a legzajosabb sikert arató bohózatért ítél oda a fesztivál zsűrije. A díjat, Kovács Zoltán üvegtervező iparművész alkotását Szirtes Gábor, az előadás rendezője vette át szombaton a Móricz Zsigmond színházban. Ken Ludwig háromszoros Tony-díjas vígjátékát augusztus 30-án negyvenedik alkalommal mutatta be a miskolci teátrum társulata.

 

Ken Ludwig:

Botrány az operában

Fordította: Bátki Mihály és Kállai István

 

 

Max, Sanders titkára                                                            VIDA PÉTER

Maggie, Max barátnője                                                         PAP LÍVIA

Sanders, Maggie apja, a clevelandi operatársulat igazgatója   SZIRTES GÁBOR Jászai-díjas

Tito Merelli, világhírű tenor                                                   BAKAI LÁSZLÓ Jászai-díjas

Maria, Tito felesége                                                             KEREKES VALÉRIA

Londiner                                                                             HOMORAI ISTVÁN

Diana, szoprán                                                                    JANCSÓ DÓRA

Julia, az Operabarátok Körének elnöke                                  MOLNÁR ANNA

 

Rendező

SZIRTES GÁBOR

Jászai-díjas

 

Szenzációs hír kelt izgalmat a vidéki kisváros csöndes hétköznapjaiban. A világhírű tenorista, Tito Merelli lesz a készülő Othello főszereplője. Mindenki izgatottan, szinte megváltóként várja a „Magnifico” névre keresztelt tenort. A társulat igazgatója, Saunders hatalmas bevételre számít, az Operabarátok Körének elnöknője végtelen tiszteletét készül kifejezni a nagy művész előtt. De van, aki egy kis protekcióra vágyik csupán, más pedig reménytelen szerelmével készül a sztárt ostromolni.

A tenorista azonban csak a szenzációként meghirdetett előadás napján, az utolsó pillanatban érkezik meg a városka színházába. Az operának lassan el kellene kezdődnie, de Merelli nagyon fáradt. És mivel felesége is épp most hagyta el, túl sok gyógyszert vesz be. Képtelen színpadra lépni. Már majdnem kitör a botrány, amikor az igazgató hirtelen őrült ötlettel áll elő…

A Botrány az operában bejárta a világot, eddig 16 nyelvre fordították le, és 25 országban mutatták be. Londonban 1988-ban Andrew Lloyd Webber is színre vitte.

Szirtes Gábor „…jó ízléssel, nagy találékonysággal és sok ötlettel vitte színre a Botrány az operában című művet. Szirtes jól ismeri a kánont, amit Shakespeare így fogalmazott meg: egyszerre sírunk és nevetünk.” (Gyarmati Béla – MiNap)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…