2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Gyertyagyújtás a kilenc méter átmérőjű adventi koszorún – Zöld fényével fenyőt jelképez az Avasi Kilátó

Gyertyagyújtás a kilenc méter átmérőjű adventi koszorún – Zöld fényével fenyőt jelképez az Avasi Kilátó

A miskolci Szent István téri adventi koszorún is meggyújtják az első gyertyát vasárnap. A kilenc méter átmérőjű koszorút, fényfüzér és új díszek teszik még látványosabbá a 25X60 cm nagyságúak gyertyáival. A 16 órakor kezdődő gyertyagyújtási szertartás alatt a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola tanulói szolgálnak, dr. Zsiga Marcell alpolgármester pedig az adományozásról, és a segítségnyújtásról osztja meg ünnepi gondolatait.

Az ünnepség végén kigyulladnak a városban az ünnep fényei. Fényárba borul a főutca, az Erzsébet tér, a Városház tér, a Szent István tér, a Déryné utca, a Hősök tere, a Szinva terasz és a Corvin utca egy része. A díszek advent első vasárnapjától vízkeresztig világítanak. Az ünnep tiszteletére fenyőfát jelképez az Avasi Kilátó a zöld fényével.

A Szent István téri örökzöldeket a város óvodásai saját készítésű díszeikkel öltöztették fel, így már hó nélkül is karácsonyi hangulatot idéz Miskolc belvárosa.

A Mézeskalács házban, minden vasárnap karácsonyi ajándékokat gyűjtünk a rászoruló miskolci családoknak, de az adományozók sem mennek majd haza üres kézzel.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek