2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Garázsokat, pincéket öntött el az eső Borsodban

 Garázsokat és pincéket öntött el a hirtelen lezúduló eső vasárnap Mezőkövesden és Aggteleken – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.
Rázsi András miskolci meteorológus elmondása szerint a villámárvizet egy mintegy fél órás zivatar okozta, amely alatt annyi eső esett, mint amennyi máskor csaknem egy hónap alatt. A heves esőből Cserépfalu is kapott, a szomszédos Felsőtárkányon pedig jég is esett.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Mezőkövesden a Mészáros Lázár utcában több társasház tizennyolc garázsában ömlött be a víz, amely helyenként egy méter magasan áll az alagsorban, tizenkét autó rekedt bent.

Aggteleken tizenhárom lakóház pincéjébe folyt be a hirtelen lezúduló esővíz.

Mindkét helyen a tűzoltók végzik a műszaki mentést, a befolyt csapadékvíz eltávolítását.

– MTI –

Háromszáz homokzsákot raktak le

Mintegy háromszáz homokzsákot raktak le az aggteleki katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói Aggtelek polgármesterével és a helyi lakosokkal közösen a településen, az ismételten lezúduló csapadékvíz miatt.

A falu elején, az út mellett építettek gátat a homokzsákokból, elterelve ezzel a hirtelen esőzések nyomán lezúduló vizet a településtől, így három házat védtek meg attól, hogy csapadékvíz törjön be az ingatlanba. A tűzoltók a nap folyamán Aggtelek több pontján is dolgoztak a pincékbe befolyt csapadékvíz eltávolításán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek