2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Tizenöt új bemutató lesz a miskolci teátrum új évadjában

Tizenöt új bemutató lesz a miskolci teátrum új évadjában

Miskolc – Rendhagyó módon és rendhagyó körülmények között hirdette meg 15 bemutatót tartalmazó új évadját az ország legrégebbi kőszínháza, a Miskolci Nemzeti Színház vasárnap.


Béres Attila, a teátrum igazgatója az épület előtti Déryné-kertben, közvetlenül a főutca előtt, ahol – mint minden hónap első vasárnapján – régiségvásár zajlik, újságíróknak, és időnként több száz embernek, érdeklődőknek azt mondta: 15 új bemutatóval készül 194. évadjára a teátrum.

A 2017-2018-os szezonban egyaránt színre kerül opera és operett, musical, komédia, dráma, balett és zenés mesejáték – mondta a direktor.

Színre kerül Kálmán Imre remekműve, a Marica grófnő című operett, miként Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című drámája, de láthatják a nézők Neil Simon vígjátékát, a Furcsa párt, és Mozart Varázsfuvoláját is.

Bemutatják a Kabaré című klasszikus musicalt, és Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékát és Brecht remekét, a Kaukázusi krétakört is.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…