2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Fürdők és múzeumok éjszakája

Pénteken a strandok, szombaton pedig a Múzeumok éjszakája volt. A programok a Kulturális Turizmus Évéhez csatlakoztak, kedvcsináló gyanánt. A péntek esti eseménysorozatban Miskolc is részt vett: mind a Barlangfürdő, mind a Selyemréti strand kinyitotta este a kapuit. Fridély László, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy az Augusztus 20. strandon most többen voltak mint a Barlangfürdőben.

Az eseményt első alkalommal rendezték meg, és a cél hogy hagyományt teremtsenek, bár Miskolctapolcán a korábbi években is volt éjszakai fürdőzés.

 

Évekkel ezelőtt elképzelni sem tudtuk, de ma már az is lehetséges, hogy ha valaki múzeumba vágyik, akár éjszaka is tehessen egy látogatást a történelem és a művészetek kincsei között. Tegnap éjjel éppen Múzeumok éjszakája volt, így megyénkben is számos múzeum várta jó kiállításokkal, s mellé különleges programokkal a látogatókat. Programajánlónkban mi is hírt adtunk ezekről, s a jobbnál –jobb, csalogató ötleteknek – koncertek, gasztronómiai élmények, árverések, fröccsfesztivál, fáklyás tárlatvezetés – se szeri, se száma nem volt. Képünk a Herman Ottó Múzeum képtárában a Fazonigazítás című kiállításon  készült. A miskolci múzeumok éjszakája , most egybeesett az operafesztivállal, ami még inkább különlegessé tette az estét.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek