2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Főutcai szelektív hulladék gyűjtési probléma megoldása Miskolcon

Január első napjaiban sok panasz érkezett a főutcáról, hogy több helyen kihelyezett szelektív hulladék halmozódott fel, nem történt meg a korábbi gyakorlatnak megfelelő elszállítás.
A bejelentések alapján megállapítást nyert, hogy a szolgáltatást korábban ellátó hulladékgyűjtő cég december folyamán küldött az érintett vállalkozások részére egy tájékoztató levelet, melyben jelezte, hogy a továbbiakban csak térítési díj ellenében tudja a csomagolási hulladékokat elszállítani.

Megállapodások hiányában a főutcai boltok a gyakorlatnak megfelelően a hulladékukat kihelyezték, viszont az elszállítás nem történt meg, egyre nagyobb hulladékkupacok jelentek meg a sétálóutcán.

A problémát észlelve a közterületi rend fenntartása érdekében a Mirehu Nonprofit Kft. a hét folyamán több alkalommal is elvégezte a gyűjtést, biztosítva a szolgáltatás jövőbeni fenntartását.

A belváros hulladékgyűjtése már évek óta problémaként mindig terítéken van. Az új városvezetés az első lépések között vette napirendre a probléma megoldását, mely koncepció kidolgozása jelenleg folyamatban van.

Az előzetes egyeztetések során a belvárosi szelektív hulladékgyűjtés átalakítása is szóba került, amely a kialakult helyzet miatt most időszerűvé vált.

A Mirehu Nonprofit Kft., mint a városban a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást alvállalkozóként is ellátó önkormányzati tulajdonú vállalkozás kiemelt figyelmet fordít a hulladékok elkülönített gyűjtésére és hasznosítására, ezért a jövőben a sétálóutcai üzletek részére továbbra is térítésmentesen biztosítja a szelektív hulladékok gyűjtését az eddig megszokott rend szerint.

A jövőben a gyűjtés további átalakítása, kibővítése várható, melyről folyamatosan tájékoztatva lesznek az érintettek.

Első lépésként az üzleteket üzemeltető vállalkozásoknak lehetőségük van a Mirehu Nonprofit Kft. telephelyén térítésmentesen a gyűjtéshez szükséges edényzetet átvenni a rendezett gyűjtési feltételek biztosítására.

Kérdéseikkel nyugodtan fordulhatnak a Mirehu Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:

Cím: 3527 Miskolc, József Attila u. 65.

Email: info@mirehu.hu

Telefon: 46/200-327

A gyűjtéssel kapcsolatos jövőbeni változásokról a közeljövőben folyamatosan értesíteni fogjuk az érintetteket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…