2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Folytatódó tavaszi munkák a városban

Mint minden évben, idén tavasszal is megkezdődött a rágcsálóirtás tavaszi főirtása, mely a közterületeken belül a szennyvíz- és csapadékvíz elvezető aknákra, nyílt vízfolyások mederpartjaira és felszíni bokros, cserjés területekre koncentrál.

A tavaszi főirtás célja, hogy a szennyvíz- és csapadékvíz elvezetőknél, a vízfolyások mederpartjainál se tudjanak elszaporodni a rágcsálók. Ennek érdekében ezeken a területeken különböző etetőprizmák kerültek kihelyezésre, amelyeken figyelmeztető felirat tájékoztat a mérgezés veszélyéről és a méreg ellenszeréről (K1 vitamin). Az irtószer kihelyezését zöld festékpont is jelöli, kérjük az így megjelölt helyek elkerülését. Egyébként általában jellemző, hogy nem megközelíthető, vagyis nem az utcán, járdán vagy parkban történik a kihelyezés, hanem például az út vagy járda szintje alatt, a csatornarendszerben vagy a kisebb vízfolyások partjain, ahol az emberi érintkezés esélye minimális.

Az irtószer 4-5 nap elteltével elpusztítja a kártevőket. A kihelyezés egy adott területen mindaddig folytatódik, ameddig a méreganyag fogyása minimálisra nem csökken vagy megszűnik, amely jelzi, hogy a kártevők azon a területen elpusztultak.

A tavaszi főirtás első ütemének helyszínei:

·         Avasi városrész, ezen belül is a Szentgyörgy u., Áfonyás u., Szilvás u., Gesztenyés u., Sályi I. u., Testvérvárosok útja, Középszer u., Hajós A. u., Mednyánszky u., Felsőruzsin krt.

·         Belvárosban a Szabó L. sétány, Melinda u., Hadirokkantak u., Kőrösi Cs. S. u.

·         Szentpéteri kapu és Katowice u.

·         Csabai kapu, Park u., Petneházy D. u.

·         Győri kapu, Gálffy I. u., Rácz Á. u.

·         Békeszálló közterületei

·         Vasgyár szennyvíz- és csapadékcsatorna hálózata

·         Lyukó-patak, Pereces-patak által határolt városi rész

·         Kilián lakótelep, Irinyi u., Lórántffy Zs. u.

·         Berekalja lakótelep, Fényesvölgyi u.

·         Bábonyibérc, Galagonyás u., Újtelep sor, Tetemvár

·         József Attila út, Szondi utca

·         Gizella u.

·         Csaba vezér u.

·         Bulgárföld

·         Hidegsor és Muszkás oldal

A főirtás második ütemében a nyílt vízfolyások partjai mellett a Diósgyőri Vár környezetében, Miskolctapolca és Miskolc-Lillafüred közterületein is lesz rágcsálóirtás. Ezt követően az Avason, a Szentpéteri kapuban és a Kilián, Vologda városrészben, Komlóstetőn és Majláthon – egyes helyeken ismételten – folytatódnak a munkálatok. A tavaszi főirtás június 30-án a város családi házas övezetének közterületein fejeződik be.


Gépi seprés

Folytatódik a gépi takarítás a belváros közterületein és a városi kezelésben lévő főközlekedési útvonalakon. Továbbra is fokozott figyelmet fordítanak a belvárosi terek tisztántartására, az itt található hulladékgyűjtőket is átmosták.

A kis seprőgép belvárosi munkavégzése mellett a nagy seprőgép is dolgozik a villamospálya melletti útvonalon (Testvériség u.-Tiszai pu.), a belváros autóbuszvonalain és mellékútjain, az Avas városrész autóbuszvonalain, Miskolctapolca autóbuszvonalán és mellékútjain, valamint a Szentpéteri kapu, Bodótető, Feszty Á. u., Árok u., Egyetemváros, Tampere városrész, Vasgyár, Komlóstető, Kilián, és Berekalja buszútvonalain.

Május első felében Görömböly, Hejőcsaba, Martinkertváros, Miskolc-Szirma, Békeszálló autóbuszvonalon is lesz gépi seprés.

A tavaszi nagytakarítás után is havonta egy alkalommal seprik az Újgyőri főtér-belváros és a belváros-Miskolctapolca közötti kerékpárutat.

Pásztor Imre
Kommunikációs, PR vezető

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek