2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Folyik az előkészítő munka a kazincbarcikai egyházi fenntartású intézményekben

Mindhárom átadott intézményben lázas munka folyik, hogy szeptemberben zavartalanul elkezdődhessen az új nevelési-oktatási év. A Polgármesteri Hivatal illetékes osztálya folyamatosan egyeztet és segíti az új intézmények munkáját, melyek már nevet is választottak.

A Ságvári Endre Gimnázium Szalézi Szent Ferenc Gimnázium néven működik majd a jövőben, s bár hivatalosan csak augusztus 31-től létezik az új intézmény, a „láthatatlan iskolát” virtuálisan már elérhetik a www.sagim.hu weboldalon. Az egykori Herman Ottó Tagiskola helyett idén nyártól a Tompa Mihály Református Általános Iskola nevét kell megtanulni a helyieknek. Az alapfokú oktatási intézményben 2011 szeptemberében a négy alsós évfolyamon szeretnének 1-1 osztályt indítani. A döntés és az esetleges iskolaváltás megkönnyítése érdekében a Tompában augusztusban iskolanyitogató tábor lesz. A volt Kikelet Közi Tagóvoda helyén az Angyalkert görög katolikus óvoda várja a kicsiket szeptembertől, itt a 2012/2013-as tanévben három csoport indítását tervezik.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…