2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Földes-ügy: kiknek az érdekét képviselik?

Az MSZP szerint szégyenletes, hogy a miskolci jegyző egy, a tantestület által sem támogatott tanárt javasol igazgatónak.

Kiknek az érdekeit képviseli a polgármester, a jegyző és mindazok, akik ezzel a szégyenletes döntéssel egyetértenek? Ezt a kérdést tette fel közleményében dr. Simon Gábor országgyűlési és önkormányzati képviselő, az MSZP miskolci elnöke és Fedor Vilmos önkormányzati képviselő, az MSZP miskolci szakpolitikusa, reagálva a Földes Ferenc Gimnázium igazgatóválasztási ügyében hozott jegyzői döntésre.

Mint arról az Észak-Magyarország és boon.hu cikke alapján beszámoltunk, dr. Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője (a képen jobbra, dr. Kriza Ákos polgármester társaságában) dr. Nagymáthé Sarolta iskolaigazgatói kinevezését javasolja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak. Tette ezt annak ellenére, hogy a Földes tanári karának 3,5 százaléka támogatta azt, hogy az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium jelenlegi igazgatóhelyettese legyen a Földes igazgatója, a döntő többség, a kar 95 százaléka a korábbi Földes-igazgató, az iskolát 15 éven keresztül irányító Veres Pált látta volna szívesen az intézményvezetői poszton.

Íme, a szocialista képviselők közleménye, változtatás nélkül:

„Két héttel ezelőtt a város közgyűlésében az ellenzék hevesen bírálta a polgármestert azért a javaslatért, amelynek értelmében a képviselők elveszítik jogosítványaikat, lehetőségeiket, hogy beleszólhassanak a miskolci iskolák sorsába. Ezt a hatáskört ugyanis nem másnak, mint beosztottjának, a jegyzőnek adta a polgármester.

Most kiderült, hogy miért. Bebizonyosodott, hogy a mutyik folytatódnak, s ez most már elérte az iskolákat is. Nem javasolják, nem támogatják annak az igazgatónak a kinevezését, akire büszke a tantestülete és büszke a városa. Nem számít tehát, hogy mit gondolnak a miskolciak, hogy mit gondol a tantestület (95 %-a támogatta Veres Pál kinevezését) és, hogy kit támogatnak a szülők. Csak az a fontos, hogy néhány ember politikai akarata érvényesüljön. Mindezek után joggal vetődnek fel azok a kérdések, hogy kiknek az érdekeit képviseli a polgármester, a jegyző és mindazok, akik ezzel a szégyenletes döntéssel egyetértenek?”

Fotónkon Veres Pál, az elmúlt tanévzárón. OL

MTI

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek