2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
A polgármester a pletykákról

Feljelentés és levél a legfőbb ügyészhez

„Segíti-e az ügyészség a politikai pártok kampányát?” címmel fogalmazott levelet Káli Sándor dr. Kovács Tamás legfőbb ügyészhez.

Miskolc polgármestere szerint ugyanis elharapódzott az a folyamat az utóbbi hetekben, amikor ügyészségi vizsgálatokra hivatkoznak a pártok nyilatkozói a kampány hevében. Véleménye szerint szemmel látható, hogy ezek az állítások nem a tényeket alapozzák meg, hanem embereket kevernek gyanúba. Ez szerinte egy veszélyes tendencia, és bárki kerülhet ilyen helyzetbe. Névtelen feljelentés érkezik az ügyészséghez, amit hivatalból vizsgálni kezdenek, huszonnégy óra múlva pedig sajtótájékoztatón jelentik be, hogy ügyészségi vizsgálat folyik.
Káli Sándor négy kérdést fogalmazott meg: az önkormányzati választási kampányban érvényesül-e a politikamentesség az ügyészségen? Kijuthatnak-e ügyészségi információk miskolci politikusoknak? Miskolci politikusok kértek-e az ügyészségtől folyamatban lévő ügyben tájékoztatást? Van-e olyan eljárás, melyben miskolci politikai szférához köthető személyt bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak?
Káli Sándor szerint egy vizsgálat arra vonatkozik, van-e alapja a bejelentésnek, ezt mégis úgy tálalják sajtótájékoztatókon, mint, ha az érintett bűnös lenne, ami nagyon veszélyes és rossz emlékeket idéz, amikor „bárkiért eljöhet a fekete autó”. Kérte, hogy az ügyészség határolódjon el ettől a tendenciától, a pártok pedig fejezzék be ezt a fajta politizálást.

A polgármester arról is beszélt, hogy feljelentést tesz becsületsértés miatt egy Jobbikos kiadvány kapcsán. A kiadványban politikai elszámoltatásról írnak, mely mellett egy fotómontázst helyeztek el a megbilincselt Káli Sándorral. A polgármester szerint van egy pont, ami alá nem kellene süllyedni, a kiadvánnyal pedig nagy nyilvánosság előtt rágalmazták meg. Bár korábban sok politikai vita folyt a pártok közt a városban, de Káli Sándor szerint egy határon belül maradtak mindig, így felszólította a Jobbik képviselőit, hogy hagyják ezt abba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …