2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Fejlesztik az egri és a mezőkövesdi kórházat

Uniós és állami forrásból több mint félmilliárd forintból fejlesztik az egri Markhot Ferenc kórház járóbeteg-ellátását, valamint az intézmény mezőkövesdi belgyógyászati tömbjét – hangzott el kedden egy mezőkövesdi sajtótájékoztatón.

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára elmondta: új ágyak, korszerűbb eszközök érkeznek majd a mezőkövesdi kórházba. “Nagyon fontos az egészségügyben a megelőzés, de vélhetően minden embernek eljön az életében az a pillanat, amikor kórházi kezelésre szorul, és nem mindegy, hogy milyen körülmények között” – tette hozzá.

Korszerű eszközökkel, jobb lehetőségekkel hatékonyabb a gyógyítás, és könnyebb a gyógyulás – fogalmazott az államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője, képviselőjelöltje.

A projekt célja a mezőkövesdi krónikus belgyógyászati tömb fejlesztése és felújítása, az egri kórház patológiájának szak­mai és infrastrukturális korszerűsítése, komplex radiológiai fejlesztése, valamint kisebb eszközök vásárlása.

Mezőkövesden a belgyógyászati részleget akadálymentesítik, és fejlesztik a radiológiát is. Az egri kórházban egyebek mellett megújul a patológia.

Az összességében 537 millió forintba kerülő beruházások ebben az évben fejeződnek be.

– MTI –

Fotó:  Orosz László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…