2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Nyolc helyszínen 160 csapat verseng hamarosan a döntőbe jutásért

Nyolc helyszínen 160 csapat verseng hamarosan a döntőbe jutásért

Kezdődnek a Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő középdöntői

Március 17-től április 16-ig rendezik meg a bank Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő regionális középdöntőit. Az első forduló után a zsűri által kiválasztott 160 legjobb csapat nyolc régióban küzd meg egymással a döntőbe jutásért, ahova már csak az ország legjobb 32 csapata kerülhet be.

Sorrendben Budapest, Győr, Zalaegerszeg, Kecskemét, Pécs, Szeged, Miskolc és Debrecen ad otthont a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő középdöntőinek. A versenyek március 17. és április 16. között zajlanak az említett nyolc helyszínen. Minden régióban 20 csapat méri össze tudását, majd a kategóriák győztese, vagyis régiónként 4-4 csapat jut a budapesti döntőbe.

 

Idén negyedik alkalommal, Zsebpénztől a bankszámláig mottóval hirdette meg a Bank a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt. A diákok ahogy az első, online fordulóban, a középdöntőben is játékos formában, korosztályuknak, tudásuknak megfelelő szintű, a mindennapi pénzügyeket érintő feladatokat kapnak. A verseny alapja a K&H Bank támogatásával kiadott Ez kész! Pénz! című DVD.

 

A legügyesebbek értékes nyereményeket, többek között sporteszközöket, társasjátékot, MP3 lejátszót és e-könyv olvasót kapnak. Külön díjazzák a felkészítő pedagógusokat, valamint az iskolákat is.

 

„Idén minden korábbi nevezési rekord megdőlt: 224 település 350 iskolájából 1081 érvényes pályázat érkezett. Ebben az évben 4700 diák mérte össze pénzügyi tudását az első, online fordulóban. Az előző évhez képest másfélszeresére nőttek a számok. Ez alapján elmondható, hogy idén minden korábbinál jobban kellett teljesítenie a diákoknak, ha be akartak jutni a középdöntőbe, mert valóban csak az ország 160 legügyesebb csapatának jutott hely. A kicsiknek többek között pénzt kellett tervezniük, sok csapat egy egész sorozatot legyártott, és ehhez többféle eszközt is bevetettek, ügyelve a biztonsági jelekre: a fémszálat alufóliából, a vízjelet satírozással vagy a körvonalak megkarcolásával jelezték. A nagyobbakat nagyon megragadta a bankártyatervezés feladata: számos ismert, közkedvelt rajzfilmfigura visszaköszönt a bankkártya-tervekről. A 7-8. osztályosoknak pedig vállalkozást kellett tervezni, itt a csincsilla- és süntenyésztéstől kezdve az ételfutár-szolgálaton át a gördeszkaparkig sokféle ötlet felmerült. Utóbbit makett formájában is elkészítették a gyerekek, ami jól mutatja, hogy nehéznek és száraznak tűnő témákat és ismereteket is szívesen vesznek a gyerekek, ha játékosan kínáljuk nekik” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek