2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Fejlesztések Nyékládházán

Korszerűsítették a Városházát, valamint energetikai beruházás valósult meg a Kossuth Lajos Általános Iskolában Nyékládházán. Az elkészült fejlesztéseket november 28-án adták át.
Az ünnepség elején Nyékládháza polgármestere, Urbán Sándorné köszöntötte a megjelenteket, és foglalta össze az elmúlt hónapokban megvalósult útfelújítási munkálatokat és a Városháza korszerűsítését.
2014-ben 181 millió forint állami támogatást kapott Nyékládháza Város Önkormányzata a Belügyminisztériumtól. Ebből a forrásból nyílt lehetőség a művelődési ház, a napközikonyha felújítására, és ebből a forrásból kapott új aszfaltréteget a Szent István utca felső szakasza és a Mókus-köz amelyet már korábban átadtak.
De ebből a támogatásból valósították meg a most átadott városháza korszerűsítését. A Városháza teljes mértékben megújult, új nyílászárókat kapott, megújult az energetikai, villany-, villamossági és fűtési rendszer, új parkolót alakítottak ki az udvaron,
A polgármester asszony gondolatai után a település alpolgármestere, Surmann Antal foglalta össze az európai uniós forrásból megvalósult beruházást, amely a nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskolát és a Városgondnokság épületét érintette. Nyékládháza Város Önkormányzata több mint 129 millió forintot nyert el a 100%-os támogatottságú, „Nyékládháza Város Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése” című európai uniós nyertes pályázatán. A fejlesztés keretében a két érintett intézmény – az Általános Iskola és a Városgondnokság – épületeinek teljes körű homlokzatszigetelését, az összes nyílászáró cseréjét, valamint a padlásfödém, lapostető teljes hőszigetelését végezték el. Ezen energetikai korszerűsítés révén az Önkormányzat éves szinten jelentős megtakarításra tesz szert, hiszen több mint 7 millió forintot spórolnak meg az éves energiaköltségen.
Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, az adóügyekért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő az átadott beruházásokkal kapcsolatban beszédében kiemelte, hogy Nyékládházán az elmúlt időszakban példaértékű munka folyik, hiszen látványos előrelépésekről, fejlesztésekről lehet beszámolni. Emellett hangsúlyozta, hogy az itt élők életében, mindennapjaiban hatalmas jelentősége van a most megvalósult útfelújításoknak, az iskola energetikai korszerűsítésére, és annak, hogy most már komfortos, modern környezetben intézhetik a hivatalban ügyeiket.
A köszöntő gondolatok után a beruházásokat a nemzeti színű szalag átvágásával adták át, amelyet Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, adóügyekért felelős parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Urbán Sándorné polgármester, Surmann Antal alpolgármester, dr. Guba Zoltánné dr. Ducsai Dalma jegyző, valamint a kivitelezést végző Sport-Bau Trade Kft. ügyvezetője, Molnár Tamás vágott át.
Az ünnepségen részt vevők a Hivatal átadását követően átsétáltak a Kossuth Lajos Általános Iskolába, ahol elsőként Tállai András miniszterhelyettes, Urbán Sándorné, polgármester, Surmann Antal alpolgármester, Marján Miklós, az iskola igazgató, valamint a kivitelezést végző Szilvási Építő Kft. ügyvezetője, Szilvási András átvágta a nemzeti színű szalagot. Ezt követően az intézmény diákjai műsorral köszöntötték a megjelenteket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek