2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Orbánék miatt került újra európai szégyenpadra az ország

A Magyarországgal szemben az uniós alapszerződés 7. cikke szerinti eljárás lefolytatását követelő európai polgári kezdeményezés elindulása azt mutatja, hogy milyen súlyos helyzetbe hozta Orbán Viktor kormánya az országot.
A 7. cikk szerinti eljárás arra szolgál, hogy fel lehessen lépni azok ellen a tagállamok ellen, amelyek súlyosan és rendszerszerűen megsértik az Európai Unió alapértékeit. Ilyen alapérték az emberi méltóság tisztelete, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok tiszteletben tartása.

Mára egyre többen vélik úgy Európában, sajnos alappal, hogy a magyar kormány fittyet hány azokra az értékekre, amelyekre az egész unió épül. Amikor az európai civilek kiállnak ezekért az értékekért, akkor a magyar polgárok érdeket és szabadságát védik.

Ha a magyar kormány továbbra sem hajlandó arra, hogy tiszteletben tartsa a jogállam, a liberális demokrácia szabályait, akkor elkerülhetetlen a 7. cikkely aktiválása. A Demokratikus Koalíció azt támogatja, hogy olyan szankciókat alkalmazzon az európai közösség, amelyek elsősorban Orbán Viktor politikai környezetét, érdekeltségeit és oligarcha társait sújtják.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke,
európai parlamenti képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek