2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Orbánék miatt került újra európai szégyenpadra az ország

A Magyarországgal szemben az uniós alapszerződés 7. cikke szerinti eljárás lefolytatását követelő európai polgári kezdeményezés elindulása azt mutatja, hogy milyen súlyos helyzetbe hozta Orbán Viktor kormánya az országot.
A 7. cikk szerinti eljárás arra szolgál, hogy fel lehessen lépni azok ellen a tagállamok ellen, amelyek súlyosan és rendszerszerűen megsértik az Európai Unió alapértékeit. Ilyen alapérték az emberi méltóság tisztelete, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok tiszteletben tartása.

Mára egyre többen vélik úgy Európában, sajnos alappal, hogy a magyar kormány fittyet hány azokra az értékekre, amelyekre az egész unió épül. Amikor az európai civilek kiállnak ezekért az értékekért, akkor a magyar polgárok érdeket és szabadságát védik.

Ha a magyar kormány továbbra sem hajlandó arra, hogy tiszteletben tartsa a jogállam, a liberális demokrácia szabályait, akkor elkerülhetetlen a 7. cikkely aktiválása. A Demokratikus Koalíció azt támogatja, hogy olyan szankciókat alkalmazzon az európai közösség, amelyek elsősorban Orbán Viktor politikai környezetét, érdekeltségeit és oligarcha társait sújtják.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke,
európai parlamenti képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum