2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Február végén jön a szemétszámla Kazincbarcikán

Jelentősen megváltozott a hazai hulladékszolgáltatás szervezeti és gazdasági rendszere.

Az elmúlt időszakban markáns változáson ment keresztül a hazai hulladékgazdálkodás. Mint Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere a téma kapcsán elmondta: a törvényi változásokra felkészült Kazincbarcika is, a jövőbeni közszolgáltatónak az engedélyeztetési eljárása folyamatban van.
Az engedélyek megszerzéséig a katasztrófavédelem által kijelölt szolgáltató, az ÉHG Zrt. Kazincbarcikán zökkenőmentesen, folyamatosan ellátja a hulladékszállítási feladatot. A lakossági hulladékszállítás minőségét a fent említett engedélyezési folyamatok nem érintik.
Változás a szemétszállítási díj fizetési ütemezésében tapasztalható. Az eddig havonta kapott és fizetett sárga-csekkes rendszer helyett kéthavi rendszerességgel kell a szemétszállítási díjat befizetni sárga csekken. A számlákat és csekkeket is ehhez igazítottan küldik ki. A fizetendő díj mértéke két hónapra 5.162 forint.  Az első számlák várhatóan 2014. február végén érkeznek meg – tette hozzá Szitka Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…