2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
"Évszázadok sodrásában" kiállítás a Megyeházán

„Évszázadok sodrásában” kiállítás a Megyeházán

"Évszázadok sodrásában" kiállítás a Megyeházán„Évszázadok sodrásában” című kiállítással veszi kezdetét az az ünnepi délután amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat tartott december 17-én Miskolcon, a Megyeházán, a Díszterem előtti aulában és az udvaron.

„Évszázadok sodrásában” címmel, Levéltári ritkaságok Borsod-Abaúj-Zemplén megye múltjából alcímmel nyílik kiállítás a Megyeháza aulájában, ezt követi az Erdélyi Magyar Örökség Oklevelek átadása, amelynek során elismerésben részesül Szervátiusz Tibor szobrászművész, Raffay Ernő történész és Mankovits Tamás iparművész.

Az Oklevelek átadása után a Megyeháza udvarán felavatták a Márai Emlékkövet, amely alkalomból Mudra Rozália Kassa Megyei Hivatalvezető Asszony és Kováts Miklós kassai nyugalmazott középiskolai tanár, Márai-kutató tartottak ünnepi beszédet.

A Márai Emlékkő avatása szerves folytatása a tavaly, ugyancsak az Erdélyi Magyar Örökség Oklevelek átadását követő Wass Albert emlékmű és a Helikon Írótársaság előtt emléket állító Helikon Kő avatásának.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat ezzel kíván tisztelegni határainkon innen és azon túl élő, kivételes tehetségű magyar művészek, közéleti személyiségek, alkotók előtt, akik állandó, színvonalas munkájukat a magyar kultúra és közélet ápolására, hagyományaink megőrzésére fordítják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek