2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Estébe nyúlt a szerencsi testület ülése

Szerencs Város Képviselő-testülete február 15-én tartotta munkaterv szerinti következő nyilvános ülését a polgármesteri hivatal nagytanácskozó termében. A délután kezdődő, közel hat órás ülésen tizenhárom napirendi pont szerepelt. A városatyák elsőként Szerencsi Orvosi Ügyelet működéséről szóló beszámolót vették tudomásul, majd egyhangúlag döntöttek a három éve változatlan mértékű ügyeleti díj emeléséről.
A második napirendi pontban elfogadta a testület azt az együttműködési javaslatot, amelyet dr. Árvay Zoltán, az InterScreen Kft. ügyvezetője terjesztett az önkormányzat elé. Ennek eredményeként Szerencsen létrejöhet egy olyan vállalkozás, amely a kereskedelem, az információadás és a biotechnológia területén tevékenykedik, munkahelyeket teremtve az itt élők számára.
Ezt követően a képviselők rendeletben fogadták el a 2010. évi költségvetés módosítását, valamint rövid vita után jóváhagyták Szerencs Város Önkormányzatának a 2011. évi költségvetését.
A továbbiakban a képviselők határoztak a 2011-2013. évekre vonatkozó Ifjúsági Cselekvési Tervről. A testület tagjai elfogadták a Szerencsi Városgazda Non-profit Kft. és a Szerencsi Városüzemeltető Non-profit Kft. 2011. évi üzleti tervét, majd döntöttek alapító okirataik módosításáról.
Egyebek napirendi pontban a testület a kitüntetési rendelet megalkotásáról döntött, amelyben a „Szerencs Város Díszpolgára” és a „Pro Urbe Szerencs” címek adományozásának szabályait fogadták el. Ezt követően a városatyák módosították a Városi Kulturális Központ és Könyvtár alapító okiratát, valamint a szociális ellátásról szóló helyi rendeletet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek