2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 452 HUF

Energetikai korszerűsítés a csodamalomban

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Miskolci Csodamalom Bábszínház épületének energetikai fejlesztése” című projektje keretében a Miskolci Csodamalom Bábszínház épületének energetikai fejlesztése valósult meg.

Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő, Miskolci Csodamalom Bábszínház a Kossuth Lajos u. 11. szám alatt. A felújítás során a zárófödém és a homlokzati falak utólagos hőszigetelést kaptak, az épület tetején pedig napelemes rendszert alakítottak ki. Az épületbe a jelenlegi energetikai előírásoknak megfelelő, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be.
Megújították az épület fűtési rendszerét: a korábbi fűtési rendszert elbontották, és teljesen új gerinchálózatot alakítottak ki, amely szabályozható, korszerű radiátorokon keresztül adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát.

A beruházásnak köszönhetően az energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jött létre, amely a megújuló energiaforrások hasznosításával fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét. Az épület korszerűsítése hozzájárul Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának azon céljához, hogy csökkentse a közintézményei által felhasznált energiát, ezzel a városban kibocsájtott üvegházhatású gázok mennyiségét.
A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 174.387.050 Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…