2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Elherdált pénzek az ÉRV-nél?

Mintegy másfél milliárd forint kárt tártak fel az Északmagyarországi Regionális Vízmű (ÉRV) Zrt. átvilágításakor A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséghez fordul az Északmagyarországi Regionális Vízmű (ÉRV) Zrt. vezetése közpénzek elherdálásának gyanúja miatt. Ritter Géza vezérigazgató arra a félezernél több oldalt kitevő átvilágítási jelentésre alapozza a kijelentést, amely a társaság korábbi gazdálkodását vizsgálta. A szakértők összesen 200 esetben találtak valamiféle hibát vagy szabálytalanságot, az ezekkel okozott kár pedig akár a másfél milliárd forintot is elérheti.

Dr. Szabó Iván, az átvilágítást vezető ügyvéd elmondása szerint az iratok arról tanúskodnak, hogy az ÉRV Zrt. előző vezetése tevékenységét szinte teljes kontroll nélkül végezhette, és ez vezethetett a visszaélések lehetőségéhez. Megvizsgálják, hogy polgári peres úton van-e még lehetőség a társaságot ért károk megtérítésére, az indokolatlanul kiadott összegek visszakövetelésére, másrészt a gyanús ügyeket eljuttatják a megyei főügyészségre annak megállapítása céljából, hogy az érintett esetekben történt-e bűncselekmény,- írja a boon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…