2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Élelmiszer adományosztás Szikszón

Szikszó Önkormányzata az Ökonomikus Segélyszolgálat támogatásával élelmiszer adományokat oszt február 19 ás 21 e  között  Szikszón a Szent Anna úti egykori Idősek Napközi Otthonában reggel 9 és délután 3 óra között. Takács Lászlóné, Szikszó alpolgármestere arról beszélt, évek óta tartja a kapcsolatot az önkormányzat az Ökonomikus Segélyszolgálat képviselőivel, hogy a városi rászorulókon így is segíteni tudjanak. Utoljára 2012-ben volt ilyen forrásból élelmiszerosztás a településen. Összesen 2460 kilogramm lisztet, 2400 kilogramm tésztát, 1620 liter étolajat kapnak. Az adományt Liga István helyi vállalkozó szállítja térítés menetesen Miskolcról Szikszóra.

 

A segélyszolgálat az egy főre jutó jövedelem alapján jelölte ki a támogatandók körét.  Az önkormányzat ebben a körben négy célcsoportot jelölt meg: a gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyerekeket nevelő szülőket, a 62 évnél fiatalabb nyugdíj és rokkant nyugdíjban részesülőket, az állás kereső támogatásban és lakásfenntartásra jogosultakat.

 

Kilencszáz ember felett van azok száma, akik ennek a kritériumoknak megfelelnek.  Takács Lászlóné azt is elmondta, az elmúlt napokban megkezdték a kiértesítését a rászorultaknak.  A csomagokat-, amely 2-3 kilogramm közötti lisztet, 2,-2,5 közötti tésztát és 1-2 liter közötti olajat tartalmaz- a kiértesítésen meghatározott időpontokban vehetik át az érintettek.

 

Az alpolgármester azt is hozzátette: Szikszó Önkormányzata folyamatosan figyeli a segítségre szorulókat. Az elmúlt időszakban az utcamenedzserek bevonásával a Start Programban készült élelmiszereket – tésztát, savanyú káposztát osztottak.   Karácsony előtt  pedig az ágyhoz ,gyógyászati segédeszközökkel közlekedő,mozgásukban akadályoztatott szikszóiak részesültek adományban. Tavaly decemberben a 62 év feletti időseket támogatta a város húszezer forint értékű Szikszó Jeggyel.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek