2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Elégedettek a miskolciak a villamos-fejlesztéssel

ELÉGEDETTEK A MISKOLCIAK A VILLAMOS-FEJLESZTÉSSEL – A MEGKÉRDEZETTEK TÖBBSÉGE SZERINT AZ ÚJ VILLAMOS GYORSABB, BIZTONSÁGOSABB ÉS KÉNYELMESEBB
A legtöbb miskolci elégedett a villamos-fejlesztés keretében forgalomba állított új, Skoda-szerelvényekkel, a peronok és a pálya felújításával, valamint a menetidő csökkenésével és az utastájékoztatási rendszerrel – derült ki az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. megbízásából a Kutatópont által végzett közvélemény-kutatásból.

A Miskolc városi villamosvasút fejlesztése nagyprojekt általánosan ismert az itt élők között, a válaszadók 98 százaléka hallott már erről – állapította meg a Kutatópont Kft. közvélemény-kutatása, amelyet az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. megbízásából készítettek szeptemberben. Az 500 fő megkérdezésével lezajlott, reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek a legnagyobb számban azt várták a projekttől, hogy üzembe helyezik az új villamosokat, valamint hogy felújítják az utasperonokat és a villamospályát. Ezek megvalósításával döntő többségük rendkívül elégedetteknek bizonyult.

Az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. fejlesztései, alkalmazásai közül a legnépszerűbb a megállókban levő valós idejű utastájékoztatási rendszer: a válaszadók 84 százaléka használja, egyharmaduk napi rendszerességgel. A legpozitívabb visszajelzések a Skoda villamosok külső megjelenésében érkeztek: a válaszadók 94 százaléka elégedett ezzel, míg az akadálymentesítéssel 92 százalék. A villamosmegállókban elhelyezett kamerarendszerrel a megkérdezett utazóközönség 78 százaléka, a járműveken elérhető ingyenes WiFi szolgáltatással pedig 72 százalék találkozott már. A villamos közlekedés gyorsítását célzó, úgynevezett előnyben részesítési rendszert a megkérdezettek csaknem negyede ismeri, 92 százalékuk támogatja azt, és 81 százalékuk még több kereszteződésben vezetné azt be.

A villamos nagyprojekt eredményeit a válaszadók több mint 80 százaléka a villamos közlekedés minden pontján érzékelte; a járművek műszaki állapota, biztonsága, kényelme, tisztasága, érkezésének pontossága, a menetrend betartása, az utas-tájékoztatás hatékonysága és a menetidő csökkenése terén is. A megkérdezettek több mint kétharmada egyet értett azzal, hogy az új villamos turisztikai szempontból hasznos, modernebbé tette a városképet, hozzájárult a környezetbarátabb közlekedéshez és vonzóbbá tette a közösségi közlekedést is, amely gyorsabbá és biztonságosabbá vált.

A jövőbeli fejlesztések közül a válaszadók nagy arányban támogatják a rugalmas közlekedési rendszer és a teljesítmény arányos jegyrendszer bevezetését. A válaszadók kétharmada szerint környezetünk hosszú távú védelme érdekében növelni kell a közösségi közlekedés arányát, akár a személygépkocsi, tehergépkocsi forgalom korlátozásával is.
A legtöbben teljes mértékben egyet értettek azzal, hogy a jövőben is igénybe fogják venni az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. szolgáltatásait és sokan vannak olyanok, akik biztosan ajánlanák másoknak a cég járműveit utazás céljára. Közel 80 százalékuk inkább, vagy teljes mértékben egyetért azzal az állítással, hogy az ígért módon biztosan eljuthat úti céljához közösségi közlekedéssel, a válaszadók 70 százaléka pedig úgy érzi, hogy az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. színvonalasan végzi a munkáját.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek