2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Eladták a DVTK címerét, nem akarják a szurkolói tulajdont – a DFC Kft ma egy feneketlen kút

A DFC Kft ma megtartott taggyűlésén a többségi tulajdonos képviselője nem járult hozzá a diósgyőri szurkolók egyesületének tulajdonossá válásához a Diósgyőri Futball Clubban.
A Diósgyőr Szurkolók Közössége – Egyesület 2018. november 8-án megtartott nyílt ülésén ellenszavazat nélkül döntött arról, hogy elfogadja a miskolci önkormányzat kétszázalékos felajánlását a DFC Kft kisebbségi tulajdonrészéből. A szurkolói egyesület azt a szándékát is kinyilvánította, hogy a DFC Kft többségi tulajdonosának ugyancsak kétszázalékos tulajdonrészének a felajánlásáról tárgyalásokat kíván kezdeményezni.

Erre a közös szándékra mondott ma nemet a Diósgyőri Futball Club 51,6 százalékos tulajdonosa, a Borsodsport Invest Kft.

A taggyűlésen a DFC Kft vezetési válságát, sport-szakmai kudarcait a többségi tulajdonos képviselői ráadásul úgynevezett tőkeemelési javaslattal próbálták elfedni. A Borsodsport Invest Kft jelenlévő képviselői azt kérték, hogy a közpénzekkel gazdálkodó kisebbségi tulajdonos segítse újabb anyagi erőforrásokkal az alkalmatlan vezetők irányította, mára 900 millió forintos tőkehiányt produkáló szervezetet!

Erről természetesen szó sem lehet: feneketlen kútba nem lehet közpénzeket dobálni!

A DFC Kft jelenlegi irányítói nem olyan régen, mindenki megkérdezése nélkül adták el egy külföldi cégnek a DVTK brandet, benne a majd 110 esztendős DVTK címerrel. A címer eladása és az összes szurkolót képviselő egyesület kérésének semmivel nem magyarázható elutasítása sajnos alátámasztja a szeptember végén a nyilvánosság elé tárt megállapításainkat:

–          A klubot tulajdonló gazdasági társaság döntéshozatali rendszere a kizárólagosságon alapul.

–          A gazdasági-társasági döntéseket megalapozó információk fölött csak a többségi tulajdonos, vagy a többségi tulajdonos éppen aktuális megbízottja rendelkezik.

A diósgyőri futball három esztendeje tartó válságának további tényei is közismertek: az egyre csökkenő nézőszám, a hét esztendő alatt elbocsátott 12 edző, az NB I legolcsóbb és legélvezhetetlenebb játékát produkáló keretének kialakítása.

Miskolc város futballt szerető közönsége azt szeretné, ha nemcsak a címerünk, hanem az egész diósgyőri labdarúgás újra a diósgyőrieké, a miskolciaké lehetne!

Miskolc, 2018. november 14.                                          

Dr. Kriza Ákos

polgármester

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek