2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
Együttműködik a két kistérség

Együttműködik a két kistérség

Együttműködik a két kistérségA hatvani és a tiszaújvárosi kistérség vezetői együttműködési megállapodást írtak alá. Az ünnepélyes aktuson a kistérségeket alkotó települések egymással is megismerkedhettek. A hatvani városházán a társulásokat alkotó településeket a kistérségi hivatalvezetők mutatták be.

 
– Nem most kezdődik a közös munka – mondta Mácsik Éva Hatvan Körzete Kistérségi Többcélú Társulás Hivatalának vezetője -, inkább úgy fogalmazhatnánk, most teljesedik ki az eddigi együttműködése a két hivatalnak.
– Számos olyan közös pont van a két kistérségben, ami meghatározhatja a jövőbeni együttműködésünket – mondta Csikász Gábor, a Tiszaújvárosi Kistérség Többcélú Társulásának hivatalvezetője. – Mindkét kistérség azonos régióban van, mindkettő hasonló fekvéssel bír és még azt is mondhatjuk, szerkezeti felépítésében is hasonló. Ennek következtében átvehetjük egymás gyakorlatait és a tapasztalatainkat megosztva a másik féllel kikerülhetjük az egyes kérdéskörökben a buktatókat.
Az ünnepségen a két kistérségi elnök is abbeli reményének adott hangot, hogy az eddigi jó viszony kiteljesedik.
– A két hivatalra vár most nagy feladat – mondta az aláírást követően Érsek Zsolt, a  Hatvan Körzete Kistérségi Többcélú Társulás elnöke –, inkább nekik lesz sok munkájuk, de úgy gondolom, mint eddig, ezt is meg fogják oldani.
– Én úgy gondolom, jelen esetben nem a települések közötti együttműködésen van a hangsúly – mondta Koscsó Lajos, a Tiszaújvárosi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke -, hanem a kistérségi tapasztalatcserén. A mostani együttműködési megállapodás révén kinyílhatnak előttünk olyan lehetőségek, melyek eredményeként együtt pályázhatunk, vagy egyes pályázati lehetőségek tapasztalatait oszthatjuk meg egymással. Mindenesetre, mint ahogy a kistérségek sem túl régi szerveződések, így ezek együttműködései is csak most alakulnak.

 

Borza Károly

/ÖS/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…