2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Együttműködési megállapodást kötött a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ és a BT (British Telecommunications)

Együttműködési megállapodást kötött a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ és a BT (British Telecommunications)

Együttműködési megállapodást kötött a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ és a BT (British Telecommunications).

A megállapodást Kazincbarcika alpolgármestere, Klimon István jelenlétében Szabó Zoltán, a BT ügyvezető igazgatója és Csernaburczky Ferenc, az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója írták alá. Az együttműködés keretében a BT, mely a hazai szolgáltatóipari szektor egyik legnagyobb munkaadója, gyakorlati-szakmai és angol nyelvű képzéseket folytat az iskolában. A képzésen részt vevő diákoknak sikeres próbainterjút követően lehetőségük lesz elhelyezkedni a BT debreceni irodájában. Az együttműködés keretében a BT laptopokat is adományozott a szakgimnáziumnak a diákok minél eredményesebb felkészüléséhez.

A sajtótájékoztatón Szabó Zoltán, a BT ügyvezető igazgatója elmondta: „A magyar gazdaság és cégünk jövője is a fiatalokon múlik, ezért felelősségünk befektetni a képzésükbe. A Kazincbarcikán elindított program minden szereplőnek érdeke: a BT jólképzett munkaerőt vehet fel, a középiskola piacképes tudást nyújtó képzéseket indíthat, az együttműködés pedig kiemelkedő karrierlehetőséget tud biztosítani a fiataloknak az otthonuk közelében. Olyan karriert, amiért érdemes itthon maradni ahelyett, hogy külföldön keresnének munkát.”

Csernaburcky Ferenc, az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk annak a képzési lehetőségnek, mely most a BT segítségével iskolánkban megvalósul. Néhány végzősünk már az együttműködésünket megelőzően sikeresen elhelyezkedett a vállalat debreceni irodájában és nagyon jók a visszajelzéseik. Fontosnak tartom, hogy diákjaink számára olyan munkalehetőséget tudjunk biztosítani, mely lehetővé teszi, hogy a régióban, családjuk közelében dolgozhassanak.”

A Debrecenben is irodát fenntartó, a hazai SSC szektor harmadik legnagyobb munkaadója, a BT már eddig is több program során működött együtt más oktatási intézménnyel is a régióban, mint például a Debreceni Egyetem. A kazincbarcikai szakgimnáziumban most induló szakmai kurzusokat a BT munkatársai önkéntes alapon tartják az iskolai oktatás keretében. A BT munkatársai olyan készségek fejlesztését biztosítják, amelyek nélkülözhetetlenek a fiatalok sikeres karrierépítésében. A képzések egy tanévet ölelnek fel. Az első félévben gyakorlati hálózatüzemeltetési ismereteket szerezhetnek a diákok különböző platformokhoz (pl. WAN technológiák, MPLS, VPN alapok, DMVPN), a második félévben pedig haladó hálózatüzemeltetési gyakorlati képzést kapnak, amelyet gyakorlati-üzleti nyelvoktatással egészítenek ki. Az elméleti tudás mellett karrier tanácsadást is nyújt a vállalat a résztvevőknek, valamint egy irodalátogatás keretében a diákok a gyakorlatban is megfigyelhetik a munkafolyamatokat. A teljes képzés próbainterjúval zárul. A sikeres interjút követően a végzősök a BT debreceni irodájában helyezkedhetnek el.

Az eseményen ugyancsak részt vett Pásztor Dániel, püspökhelyettes, a  Tiszáninneni Református Egyházkerület képviseletében.
Fotó: Renner Tamás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…