2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Együtt várták a Mikulást hazánk sztárjai

Dukai Regináék gyógyult gyermekekkel ünnepeltek a Jégteraszon

Nagy meglepetésben volt részük a súlyos betegségből gyógyult gyermekeknek és családjaiknak a Jégteraszon! A Mikulás ugyanis nem egyedül érkezett hozzájuk – magával hozta hazánk hírességeit is. Dukai Regina, Lola, Muri Enikő, Szandi, Puskás Peti, L.L. Junior és Gergely István olimpikon vízilabdázónk segítettek az ajándékok kiosztásában, és míg ezek után a sztárcsapat fiú tagjai a játékos jéghokiban szegődtek a gyerekek mellé, a lányok fakutyázással csaltak mosolyt a legkisebbek arcára.

Ünnepi dekoráció, rengeteg dal, ajándékkal teletömött csomagok, korizó, hokizó és szánkót húzó hírességek, feledhetetlen hangulat – így telt a Mikulás-nap a Jégteraszon, ahol a korcsolyapálya és a Ments Életet Alapítvány nem mindennapi meglepetéssel kedveskedett a családoknak. A súlyos betegségből gyógyult gyermekek, testvéreik és a szülök több száz fős tömege izgatottan várta a nap fénypontját, a Mikulás érkezését – aki kivételesen nem egyedül érkezett: segítői mellett hazánk sztárjai is mellészegődtek, hogy mosoly csaljanak a legkisebbek arcára.

Lola és Muri Enikő először ugyan bizonytalanul lépett a jégre, ám a gyermekek bíztatására a két énekesnő gyorsan belejött a korcsolyázásba, és két siklás között az is kiderült, mindkettőjüket elkapta a karácsonyi hangulat. „Jó érzés másoknak örömet okozni, illetve segíteni. Korizni pedig nagyon szeretek, így különösen kedves volt az esemény számomra. Ebben az évben is, ahogy mindig, sok karitatív kampányban vettem részt – ha az ismertségemet így tudom hasznossá tenni, hogy másoknak segítek vagy éppen valami fontos dologra hívom fel a figyelmet, az jó érzés számomra. Így lesz ez 2016-ban is” – mondta el Lola, aki idén az egyik legtöbb jótékonysági tevékenységet, kampányt vállalta a zenei előadók között.

Lolához hasonlóan Enikő is várja már az ünnepeket, ám L.L. Juniorral karöltve egyelőre a Mikulásra fókuszált: lelkesen szánkóztak és osztogatták a csomagokat a gyermekeknek. „Tavaly a Halloween-t ünnepeltük itt, a Jégteraszon a rászoruló gyermekekkel, idén gyógyult kicsiket vártunk szeretettel ennek a nemes kezdeményezésnek a keretein belül. A korcsolyatudásom ugyan még mindig hagy némi kívánnivalót maga után, de imádtam, hogy itt lehettem a többiekkel – jó volt látni a boldogságot a srácok arcán” – mondta L.L. Junior.

Dukai Regina is korit húzott a lábára, ám bármennyire is belejött a siklásba, végül a kicsik bíztatására a szánkón kötött ki – Szandi húzta körbe a pályán, aki családjával, férjével és kisfiával érkezett.  „Nagyon cukik voltak a csöppségek, öröm volt nézni, ahogy várják a Télapót. Szeretek a közelükben lenni, és jó volt látni, hogy a Ments Életet Alapítvány olyan gyermekek kívánságait teljesítette, akik súlyos betegségen vannak túl. Igazán megérdemlik a jót!” – mesélte Regina, és azt is elárulta, bizony, ő még a mai napig kikészíti csizmáját a Mikulásnak. Sőt, mint hozzátette: nála már a karácsonyfa is áll, ugyanis imádja a szeretet ünnepét. Nemcsak a gyermekeknek szentel kiemelt figyelmet, rendszeresen ellátogat állatmenhelyekre is: élelmet visz a gazdátlan kutyusoknak és a sétáltatásukban is részt vesz.

Szandi, Gergely István és Puskás Peti mintha csak korcsolyával a lábukon születtek volna: magabiztosan rótták a köröket, együtt siklottak, szánkóztak, jégkorongoztak a vállalkozó szellemű kicsikkel. „Szuper volt ebben a játékos közegben látni a már egészséges gyerekeket, akikkel lehet, hogy korábban a kórházban találkoztam. Sokszor járok ugyanis hasonló helyekre, hogy örömet szerezzek annak, akinek minden mosoly ajándék. Az ünnepnek számomra erről, nem pedig a vásárlásról kell szólnia – emiatt kértem idén is a szüleimtől, hogy maximum aprósággal lepjenek csak meg. A családi együttlét ilyenkor a legfontosabb!” – árulta el Puskás Peti, aki azt is bevallotta, hogy életében először hokizott. Gergely Pista olimpikon vízilabdázónk azonban lelkesen segített neki, és megmutatta a helyes ütőtartást is – ugyanis a kiváló sportoló régen jégkorongozott. „Nagyon örültem, hogy előkerültek a hokiütők – újra gyereknek éreztem magam, és igazán jót játszottunk” – mondta el István, aki bár gőzerővel készül a januári Vízilabda Európa Bajnokságra, de szívesen szakított időt arra, hogy segédkezzen a Mikulásnak, és a játékokkal, közös fotókkal örömet szerezzen a Jégteraszra látogató családoknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek