2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Új MRI és CT a Megyei Kórházban

„MRI ÉS CT ESZKÖZÖK ENERGIA-MEGTAKARÍTÁST CÉLZÓ BESZERZÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A B-A-Z MEGYEI KÓRHÁZBAN”

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház 100%-os Európai Uniós, összesen 558 928 680 Ft támogatásban részesült a Környezet és Energia Operatív Program,  „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” című konstrukció keretében.

A projekt célja új, hatékonyabb energiafelhasználású eszközök beszerzése és ezáltal a magas szakmai színvonalú betegellátás biztosítása, melynek keretében egy modern, digitális fogászati és szájsebészeti Cone Beam CT és egy 1,5 Teslas MRI berendezés beszerzésére került sor. A régi berendezések cseréjével az érintett diagnosztikai eszközök energia felhasználása tekintetében mintegy 39%-os villamos energiafogyasztás csökkenés és 30,52 tonna/év üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése várható. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …