2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

„Együtt Gyermekeinkért!”

Kazincbarcika – Kistérségi szakmai konferenciát rendeztek hétfőn Kazincbarcikán.
A rangos tanácskozásra a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás, az Egységes Kistérségi Pedagógiai Szakszolgáltató Központ, valamint a Kazincbarcikai Városi Rendőrkapitányság közös szervezésében került sor. A példaértékű egész napos konferencia fókuszában a gyermek állt, a rá leselkedő veszélyek, az őt érinthető esetleges problémák, a magatartászavartól kezdve a drogokon át egészen a prostitúcióig. A témák részletes és alapos elemzésében neves előadók segítették a hallgatóságot.

A délelőtti időszakban szekcióülésekre került sor, az egyikben az áldozattá és bűnözővé válásról, továbbá a drogokról esett szó. A másikban az autizmus és a magatartászavar kapcsán hangoztak el előadások.
Az ünnepélyes megnyitó délután egy órakor volt.
Először a Pollack Mihály Általános Iskola gyermekkara üde, tavaszi dalokat szedett csokorba és egy nagy mosollyal átkötve ezt nyújtotta át a résztvevőknek. A megjelenteket Kerekes Barbara, az Egységes Kistérségi Pedagógiai Szakszolgáltató Központ igazgatója köszöntötte, majd Szitka Péter társulási elnök nyitotta meg a rendezvényt. Mint mondta: a tanácskozás azért is nagyon fontos és értékes, mert olyan témákat elemez, melyek egyre több családot érintenek, s itt szinte minden szakterület egyszerre, egy helyen jelen van. Ez pedig nagy lehetőség az egészséges párbeszédre, a valós élethelyzetek kibeszélésére, az őszinte és nyílt problémafeltárásra. Dr. Toldi-Tóth Gábor rendőrkapitány köszöntőjében a magyar társadalom legfőbb értékéről, a gyermekről szólt. Arról, hogy ha egy „kisember” elindul a maga útján, azt minden felnőttnek tudnia és látnia kell, hogy ez az út nem veszélytelen. Az akadályokra és lehetséges veszélyekre való figyelemfelhívás a konferencia témája, a cél pedig, hogy a résztvevők a gyakorlatban is hasznosítható információt szerezzenek a tanácskozás során.
Csak néhány név a rangos előadók közül: Dr. Gádoros Júlia gyermekpszichiáter, Dr. Velkey Imre gyermekneurológus és Tari Annamária pszichológus.
A IV. Kistérségi konferenciára Kazincbarcika és vonzáskörzetének intézményvezetői, pedagógusai, szociális-és egészségügyi alapellátásban dolgozó szakemberei, továbbá a téma kapcsán érintett civil- és egyéb szervezetek képviselői kaptak meghívást.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…