2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egyszerűsített honosítás

Borsod-Abaúj-Zemplén megye szakmai segítséget nyújt az erdélyi magyaroknak az egyszerűsített honosítási eljárás és a magyar állampolgárság igénylésében A magyar Országgyűlés 2010. május 26-án módosította a magyar állampolgárságról szóló  1993. évi LV. törvényt, bevezetve az egyszerűsített honosítási eljárást.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye székelyföldi partnermegyéje, Hargita megye.
Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke Dr. Mengyi Rolandhoz, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökéhez fordult, szakmai segítséget kérve.
Februárban ugyanis, a csíkszeredai Magyar Főkonzulátuson, leterheltség miatt, már csak szeptember végére lehet időpontot kérni azoknak, akik szeretnék benyújtani állampolgársági kérelmüket.
Dr. Kovács Jánosnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat főjegyzőjének vezetésével nemrég Csíkszeredába utazott egy delegáció, hogy felmérjék a konkrét segítségnyújtási lehetőségeket.
Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott később arról intézkedett, hogy 2011. június 18.-án, szombaton, a miskolci Kormányablakok csak az erdélyi magyarok számára álljanak rendelkezésre.
A Hargita Megyei Tanács szervezésében, a Tanács tavaly elfogadott Szórványmagyarság Programja keretében, 51 fő érkezik az erdélyi Beszterce-Naszód megyében élő szórványmagyarságból június 17-én Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe. Az erdélyi delegációt Zsíros Sándorné polgármester meghívására Alsózsolca város látja vendégül.
Másnap, június 18-án, szombaton Csöbör Katalin, Alsózsolca alpolgármestere, országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP) elkíséri a delegációt a miskolci Kormányablakokhoz, ahol Demeter Ervin kormánymegbízott személyesen fogadja jövendőbeli honfitársainkat.
Azok, akik most adják be állampolgársági kérvényüket, 2011. augusztus 20-án, Abaújszántón, együttesen tehetnek állampolgársági esküt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek