2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Az LMP állásfoglalása a melegfelvonulás előtt

Az LMP hisz abban, hogy szexuális orientációtól függetlenül minden magyar állampolgár a nemzet teljes jogú és értékű tagja. Egy élhető társadalom önmagukkal harmóniában élő egyénekből és egymást tiszteletben tartó, együttműködő közösségekből áll. Ma a viszonylagos jogegyenlőség ellenére tapasztalható társadalmi elutasítottság azonban polgártársaink egy részét magányra vagy rejtőzködő életre kényszeríti. A félelem és a kirekesztés miatt a láthatatlan kisebbségek hazája épül Magyarországon. Ehelyett az LMP őszinte és toleráns, sokszínűségében harmonikus politikai közösségként szeretné látni Magyarországot. Jelenleg a Meleg Méltóság Menete az egyetlen olyan alkalom, amikor meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű polgártársaink látható közösséggé állhatnak össze. Aki ezt a gyülekezési és véleménynyilvánítási jogot elvenné tőlük, az másoknak kínál alapot arra, hogy egy következő alkalommal éppen őellene lépjen fel valaki „közízlés-rendőrként.” A felvonulás betiltásának követelése, az útvonal korlátozása nagyon káros társadalmi folyamatokat indít el: láthatatlanságba taszíthat sok embert, akikkel szemben az előítéletek tovább nőnek. Nem ez az ország érdeke.

A Lehet Más a Politika elvárja a rendőrségtől, hogy a melegfesztivál idején, különösen a felvonulás alatt a lehető leghatározottabban lépjen fel az erőszak minden formája ellen, és szavatolja a vonulók biztonságát, békés gyülekezéshez való jogát. A múlt hétvégi pozsonyi felvonulás előtt hazánk szlovákiai nagykövete kiállt az ottani LMBT-közösség jogaiért. Reméljük, hogy a magyar kormány itthon ugyanígy támogatja majd a Meleg Méltóság Menetét.

Egy élhető országban a toleranciát fejlesztenünk kell magunkban. A vasárnap elkezdődött fesztivál programjai és a felvonulás jó lehetőség arra, hogy mindenki elkezdjen megszabadulni teherként magával hurcolt előítéleteitől, és saját szemével győződjön meg arról, hogy ezektől a magyaroktól nem kell félni; ők csak sokszínűbbé teszik nemzetünket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek