2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Egynyári virágokkal színesítik a várost

A Miskolci Városgazda dísznövénykertészeti csoportja elkezdte a 2021. évi egynyári növények ültetését a városban. Az elültetett kétnyári és hagymás virágok (árvácska, tulipán) elvirítása után, a kertgondozás tavaszi időszakában kiemelkedő fontosságú munkálatokat végeztek a munkavállalók – gyomtalanítást, kapálást és az elhalt növények eltávolítását – annak érdekében, hogy helyükre újabb egynyári virágokat tudjanak telepíteni.

A virágosítás során közel 55 ezer egynyári növény kap helyet városszerte. Ültetnek begóniát, büdöskét, zsályát és záporvirágot is. Az ültetés a képviselői megrendelések teljesítésével kezdődött meg a Szentgyörgy úton és a Klapka György utcán, ahová a meglévő virágfákat ültették be. A napokban befejeződött az Otthon tér beültetése, a következő hetekben pedig a Deák Ferenc tér, a lillafüredi Függőkert, a belváros, Miskolctapolca és a Győri kapu virágágyásait szépítik majd meg, időjárás függvényében.

A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda feladata többek között a virágos területek gondozása. Az ültetés után a dísznövénykertészeti csoport munkatársai foglalkoznak az utógondozással is. A szakemberek folyamatosan öntözik, és többször kapálással gyomtalanítják a virágágyásokat nyáron is, hogy a növények teljes pompájukban, sokáig díszítsék a várost.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek