2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Egynyári virágokkal színesítik a várost

A Miskolci Városgazda dísznövénykertészeti csoportja elkezdte a 2021. évi egynyári növények ültetését a városban. Az elültetett kétnyári és hagymás virágok (árvácska, tulipán) elvirítása után, a kertgondozás tavaszi időszakában kiemelkedő fontosságú munkálatokat végeztek a munkavállalók – gyomtalanítást, kapálást és az elhalt növények eltávolítását – annak érdekében, hogy helyükre újabb egynyári virágokat tudjanak telepíteni.

A virágosítás során közel 55 ezer egynyári növény kap helyet városszerte. Ültetnek begóniát, büdöskét, zsályát és záporvirágot is. Az ültetés a képviselői megrendelések teljesítésével kezdődött meg a Szentgyörgy úton és a Klapka György utcán, ahová a meglévő virágfákat ültették be. A napokban befejeződött az Otthon tér beültetése, a következő hetekben pedig a Deák Ferenc tér, a lillafüredi Függőkert, a belváros, Miskolctapolca és a Győri kapu virágágyásait szépítik majd meg, időjárás függvényében.

A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda feladata többek között a virágos területek gondozása. Az ültetés után a dísznövénykertészeti csoport munkatársai foglalkoznak az utógondozással is. A szakemberek folyamatosan öntözik, és többször kapálással gyomtalanítják a virágágyásokat nyáron is, hogy a növények teljes pompájukban, sokáig díszítsék a várost.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum