2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gasztrománia
  • »
  • A profizmus a részletekben rejlik: kellemes hangulat az éttermekben terítékkel, illatokkal

A profizmus a részletekben rejlik: kellemes hangulat az éttermekben terítékkel, illatokkal

A vendéglátósok és a vendégek is fellélegezhetnek egy kicsit: az éttermek nyitásával a korábbi életünk egy apró szeletét visszakaptuk. Visszafogottan, de újra beülhetünk kedvenc helyünkre egy gyors kávéra vagy egy vacsorára a barátokkal.

Az éttermek pedig ínycsiklandó ételekkel és italokkal várnak, de ezenfelül sok egyéb apróságra is oda kell figyelniük, ha a vendéget marasztalni szeretnék.

Az ételek és italok minőségén felül ügyelni kell a kisebb részletekre is

A vendéglátó egységek noha eddig is körültekintően ügyeltek a higiéniára, most különösen nagy hangsúlyt kell, hogy fektessenek rá. Nem elég ugyanis a kiváló kiszolgálás, a jó alapanyagokból készült ételek és italok, a megjelenés éppúgy az összhang része. Ezért a kellemes megjelenés és a tisztaság is fontos szempont.

Vendéghívogató apróságok

A rendezett és ízlésesen berendezett terasz és a vendégtér lehetőség arra, hogy első benyomásként a vendégek szívesen leüljenek. Itt nem csak a berendezés, hanem a teríték is fontos szerepet kap.

Manapság a szépség és a praktikum kéz a kézben járnak. Léteznek már olyan, cellulózból készült egyszer használatos szalvéták, amelyek a textilszalvéták hatását keltik. A papír tányéralátétek is népszerűek, hiszen ezek könnyen lecserélhetőek minden vendég után, így könnyebb az asztalokat is tisztán tartani.

Ugyan sosincs szem előtt, ám szinte minden vendég megfordul az étterem toalettjében. Az ízléses kialakítás, a modern, hangulatos berendezés mellett egyéb, extra figyelmességként érdemes olyan higiéniai eszközöket is elhelyezni itt, amelyek növelik a vendégek komfortérzetét. A szappanadagolók mellé egy fertőtlenítőadagoló készüléket is érdemes elhelyezni. A hölgyek számára fenntartott fülkékben pedig mindig jól jön az intim higiéniai tasak, a megfelelő adagolóval.

Akár a vendégtérről, akár a toalettről van szó, érdemes légfrissítőket, illatosítókat is használni. De milyen légfrissítőt érdemes használni egy étteremben?

Vendégmarasztaló légfrissítők

Nem könnyű a választás, hiszen az illatok sok esetben megosztóak lehetnek. De az tény, hogy egy nem túl hivalkodó, kellemes illat is hozzájárulhat ahhoz, hogy a vendég szívesen töltse az idejét a vendéglátó egységben.

A fantázianevekre hallgató keverékek nagyon népszerűek, akár hajtógázas, akár pumpás kivitelben. Figyeljünk arra, hogy mindig az évszaknak, ünnepnek megfelelő illatot válasszunk. Télen, karácsony közeledtével például a Winter fantázianevű légfrissítő volt a vásárlók kedvence.

Amennyiben nagyobb légteret szeretnénk illatosítani, automata adagolókat érdemes választani. Kisebb helyiségben pedig a manuális változatot ajánljuk, mivel a koncentrált illat az automata adagoló használatával zavaró lehet./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megjelent az EHETŐ ERDŐ
Melyik az a gyümölcs, ami minden parkban terem, mégis Iránból importálják? Hogyan lesz izgalmas fogás a salátaboglárkából? Milyen íze van a hagymasza…
A tökéletes pulyka titka
A hálaadás ünnepét Amerikában hatalmas tradíciók ölelik. Az ünnep onnan származik, hogy a lakosok a betakarítások után hálát adtak Istennek, amiért jó…

További cikkek