2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Egyházi fenntartásba kerül Kazincbarcikán egy általános iskola és egy óvoda

Munkaterv szerinti ülésükön döntöttek a barcikai városatyák két nevelési-oktatási intézmény egyházi fenntartásba történő átadásáról. A döntés értelmében a Kikelet Közi Tagóvoda épületét a Miskolci Görög Katolikus Apostoli Exarchátus, a Herman Ottó Tagiskolát pedig a Tiszáninneni Református Egyházkerület kapja meg térítésmentes használatra 2011. augusztus 01-jétől 2031. július 31-ig. A két egyház az ingatlanokat kizárólag közoktatási intézményként használhatja, vagyis abban nevelési-oktatási tevékenységet folytathat, így biztosítva az óvodás és iskoláskorú gyermekek nevelését bővítve az eddigi barcikai oktatási palettát.
Mint ismeretes: az épületek további működtetését illetően több egyház részéről is élénk érdeklődés mutatkozott. Így az utóbbi hónapokban folyamatos egyeztetésekre került sor, hogy valamennyi körülmény és tény ismeretében a lehető legjobb döntést hozhassa meg a város képviselő-testülete.

– A Református Egyház a most átvételre kerülő iskolaépületben 2011. szeptember 1-jétől szeretné beindítani az oktatást, először az 1-4. évfolyamon és felmenő rendszerben – mondta Szitka Péter polgármester.
– Az érdeklődéstől függően évfolyamonként egy vagy két osztályt terveznek, a felső tagozatot pedig évről-évre töltenék fel diákokkal. Az egyház részére egy előzetes igényfelmérést már elkezdett önkormányzatunk. A szándéknyilatkozat kitöltését azoktól várjuk, akik a jövő tanévtől a református általános iskolaként működő intézménybe szeretnék járatni 1-2-3-4. évfolyamon tanuló gyermeküket. A nyilatkozat kitöltése csak igényfelmérésre szolgál, vagyis nem jelent a felvételre, átvételre irányuló kötelezettséget – mondta Szitka Péter.
A szándéknyilatkozatok kitöltését és a Polgármesteri Hivatal Intézményirányító Osztályához történő benyújtását április 29-ig folyamatosan várják. A nyilatkozat letölthető Kazincbarcika honlapjáról: www.kazincbarcika.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum