2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
Egyenes beszéd – bűnmegelőzési vándorkiállítás Miskolcon kisiskolásoknak

Egyenes beszéd – bűnmegelőzési vándorkiállítás Miskolcon kisiskolásoknak

Egyenes beszéd – bűnmegelőzési vándorkiállítás Miskolcon kisiskolásoknakA mai napon bűnmegelőzési vándorkiállítást indított útjára Miskolcon Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya. A preventív miskolci „turné” első állomása a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola volt.

A kiállítás sajtónyilvános megnyitóján Dr. Gaskó Bertalan r. alezredes a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője – egyben mint a helyszínül szolgáló iskola rendőre – köszöntötte a megjelenteket. Az iskola rendőre beszédében többek között méltatta és hangsúlyozta a szülők, valamint az oktatási intézmények és az ott dolgozó pedagógusok nevelő tevékenységének bűnmegelőzésben is jelentkező fontosságát, valamint a rendőrséggel való közvetlen, napi kapcsolat, együttműködés jelentőségét.

Az idei tanévben alapításának 10 évébe lépő iskola igazgatja Kmeczkó Gyuláné Asszony elmondta, hogy immáron második ízben lehet jelen intézményükben olyan jelentős rendőrségi bűnmegelőzési célú program, amely egyértelműen pozitívan támogatja, mintegy kiegészíti az iskolában folyó oktató-nevelő munkát.

Ezt követően Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei rendőr-főkapitány megnyitójában elmondta, hogy személyes jelenlétével is szeretett volna hangsúlyt adni a rendezvény-sorozatnak, illetve annak, hogy a rendőrség tevékenységében mindössze egy szeletként jelentkező bűnmegelőzési munkának, a prevenciónak milyen nagy jelentősége van az egyes közösségek, települések illetve a társadalom egészének életében.

A megnyitót követően Dudás Péter r. alezredes a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője tartott rövid tárlatvezetést a jelenlévőknek.

Az óraközi nagyszünetet jelző csengő kezdetével végül az iskolások véglegesen „birtokba vehették” a vándorkiállítást.

A délelőtt zárásaként a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársai – Sárkány M. Dóra r. főhadnagy, valamint Jenei Károly r. alezredes – tartottak a 7/A és a 7/B osztályosok részére egyfajta „kérdezz-felelek” típusú, interaktív bűnmegelőzési előadást.


Információs háttér:

Az iskolai verekedésektől kiindulva a szexuális bűncselekmények elkerülésén át a gyermekek és fiatalkorúak védelmének szinte minden területét érinti a Rendőrségi Múzeum vándorkiállítása, mely október közepéig járja mostantól Miskolc általános iskoláit.

A tervek szerint a vándorkiállítás jövő áprilistól újabb másfél hónapon át – de immáron Borsod-Abaúj-Zemplén Megye más településein – hívja majd fel az iskolások, pedagógusok és szülők figyelmét a bűnmegelőzés fontosságára

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.
 
Egyenes beszéd – bűnmegelőzési vándorkiállítás Miskolcon kisiskolásoknak Egyenes beszéd – bűnmegelőzési vándorkiállítás Miskolcon kisiskolásoknak
Egyenes beszéd – bűnmegelőzési vándorkiállítás Miskolcon kisiskolásoknakEgyenes beszéd – bűnmegelőzési vándorkiállítás Miskolcon kisiskolásoknak

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…