2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
Előzetesben az akarathajlító uzsorás

Előzetesben az akarathajlító uzsorás

Előzetesben az akarathajlító uzsorásTöbb éve már, hogy egy karcsai férfi uzsorakamatra adott kölcsönt, amelyek irreálisan magas hozadékait sokszor erőszakkal hajtott be. A rendőrségre csak a közelmúltban tettek bejelentést, a hatóság a napokban indítványt tett a gyanúsított előzetes letartóztatására, amit a bíróság elrendelt.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a rendelkezésére álló bizonyítékok alapján indítványozta B. A. 46 éves karcsai férfi előzetes letartóztatását, aki a felmerült információk szerint már 10 éve foglalkozik úgynevezett uzsorakölcsönökkel. A tanúvallomások mellett a házkutatások során a rendőrség lefoglalt olyan füzeteket, amelyekben nevek, tartozások, és esetleges kifizetések szerepeltek.

A felderített ügyletek összességére elmondható, hogy a gyanúsított szinte minden esetben a sértetteket szaknyelven szólva akarathajlító módon fenyegetett meg, amennyiben nem fizetik ki az irreálisan magas kamatokat. S több esetben durva erőszakot alkalmazva semmizte ki a sértetteket. Az uzsoraügyletekre jellemző, hogy például egy 5000 forintos kölcsön egy hónap alatt, legalábbis B. A. sajátságos kamatszámítása szerint 30 000 forintra növekedett. Az elkövető által folytatott ügyintézések stílusát pedig a következő szöveges üzenet részlet szemlélteti a leginkább: „Arról nem is beszélve, hogy hüjének akarsz nézni. Van egy heted, hogy jelenkez 100 000 ft-al”.

A gyanúsított eddig több alkalommal volt büntetve, testi sértésért, garázdaságért, közokirat-hamisításért, erőszakos közösülésért, személyes szabadság megsértésért, illetve lopásért.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…