2024. 07. 4. csütörtök

Ulrik
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Egy hónapos nagytakarítás Miskolcon

Hamarosan eltűnnek a téli szóróanyag utolsó maradványai és az első tavaszi zöldhulladék a miskolci közterületekről. A márciusban megkezdett városi nagytakarítási munkával várhatóan április végére végez a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Elkezdődött az illegális hulladék- és törmeléklerakók felszámolása is, ezekre százmilliód nagyságrendű összeget biztosít az önkormányzat.
A városi nagytakarítás első lépésében a téli szóróanyag összegyűjtése történt meg gépi és kézi erővel. A nagy létszámú, 40-60 fő részvételével végzett komplex munka hatása már érzékelhető a diósgyőri, észak- és dél-kiliáni, bulgárföldi városrészekben, a Győri kapu és a belváros egyes területein.
Április első hétvégéjén a Selyemrét nagytakarítása után a teljes Avasi lakótelep és a Szentpéteri kapui területek kerülnek sorra, majd a Csabai kapu, a Vörösmarty lakótelep és a történelmi Avas következik.
Azokból a városrészekből, ahol már befejeződött a tavaszi nagytakarítás, eddig
mintegy 300 tonna port és szóróanyagot, 150 köbméter illegálisan lerakott hulladékot, valamint 300 köbméter zöldhulladékot szállítottak el. A Városgazda számításai szerint ez a mennyiség a munka befejezésére várhatóan megduplázódik.
A hulladék összeszedésére és elszállítására – beleértve az illegális hulladék elszállítását is – Miskolc önkormányzata előirányzatként közel 100 millió forintot biztosít idén a Városgazdának. A társaság azonban nem csak ebből fordít Miskolc város tisztaságára, takarítására nagyobb összeget. A városkép rendezésében kulcsszerepet jelentő nyomortelep-felszámolási program keretében ez évben további 115 millió forint áll rendelkezésre az avult telepek felszámolására, a bontásra és a törmelék elszállítására.

Új hulladékudvar

Három hulladékudvar is működik Miskolcon (József Attila u. 65., Bogáncs és Lorántffy utca), ahol a lakosság díjtalanul, szabályos keretek között adhatja le az építési és bontási törmeléket, a használt gumiabroncsot, a háztartási lomot, az elektromos és elektronikai hulladékot, de akár a sütőolajat is. A hulladék díjtalan leadásához lakcímkártya és személyi igazolvány, valamint az utolsó közszolgáltatási díj befizetését igazoló bizonylat bemutatása szükséges.
Miskolchoz közel, a Hejőpapi Regionális Hulladéklerakó Telepen a lakossági mellett a vállalkozói beszállítóktól érkező, veszélyesnek nem minősülő hulladékok átvételére is lehetőség van.
Az önkormányzat hosszú távú tervei között szerepel Miskolcon egy olyan új hulladékátvevő udvar létesítése, amit a vállalkozások is igénybe vehetnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

ÚJRA TÁNCPARK!
Nyáresti táncelőadások és interaktív programok a parkban Júliusban még javában tart majd az évad a Nemzeti Táncszínházban. Az elmúlt évek sikerpro…
Megtámadták a bankszámláját
Ismét lecsapott az álbankár, egy tiszatarjáni sértett számláján lévő közel 4 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapit…