2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Egy éve zajlik a TDM pályázat

A helyi Turisztikai Desztinációs Menedzsment szervezet elmúlt egy évének tevékenységéről tartottak sajtótájékoztatót június 29-én Mezőkövesden a Rózsa Étteremben. Az összejövetel elején Tóthné Márton Gabriella, a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület elnöke számolt be az ÉMOP-2.3.1-2009-0009 azonosító számú „Matyó vendégszeretet- Mezőkövesdi helyi TDM kialakítása” című projekt első évében elért eredményeiről, s az elkövetkezendő egy esztendő feladatairól.

A szervezet fő célja, hogy összehangolja a várost népszerűsítő reklámtevékenységeket, és így hatékonyabban csábítsák Mezőkövesdre a turistákat. A pályázat lényege, hogy nem külön-külön jelennek meg a szolgáltatók, a szálláshelyek, az éttermek, a városi programok egy-egy hirdetésben, hanem a marketing szervezet fogja össze a megjelenést, hogy az még koncentráltabb, összehangoltabb lehessen. Az egyesület 45 millió forintot nyert a pályázat során a megjelenés feltételeit is biztosítani tudják.

A projekt első félév során megvalósult például a Zsóry üdülőterületen egy animációs programsorozat, valamint beszerzésre kerültek az árusító faházak. Emellett internetes online kampányt indítottak Mezőkövesd, illetve a városban megtalálható kínálatának népszerűsítése céljából. A projekt második félévében is több feladatot véghezvittek a kedvezményezettek, azonban ezek már a mezőkövesdiek számára kevésbé voltak látványosak. Ilyen volt például a 2011-es Utazás Kiállításon való részvétel, valamint a városi kiadvány és a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő prospektusának arculati megújítása.

A következő egy év során is számos feladat vár a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesületre. Ezek közé tartozik például az informatikai képzés elindítása, az ehhez szükséges eszközök beszerzése, az újragondolt animációs programsorozat szervezése, valamint az ún. „Matyó Korzó” elindítása.

A sajtótájékoztató második részében dr. Fekete Zoltán polgármester számolt be a településen folyó beruházásokról. Így például kiemelte a hétvégén átadott Kavicsos-tó és szabadidőpark korszerűsítését, a Szent László tér, a Közösségi Ház és a Galéria felújítását, a Piaccsarnok felépítését, valamint a Kánya-patak rekonstrukcióját. Emellett a most beadott, vagy folyamatban lévő pályázatokról is beszélt településünk első embere.
Új beruházás lesz Mezőkövesden például a Mező Ferenc Tagiskola nyílászáróinak cseréje.
A rendezvény zárásaként a lengyel nyelvi képzés 15 résztvevője számára adták át a kurzus elvégzését tanúsító okleveleket. A pályázat 2012 júniusában ér majd véget.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…