2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Ég a Nádasrét!

 

Miskolc-Hejőcsabán a cementgyár mellett ég a Nádasrét mintegy 100 hektár területen.

Mintegy százhektárnyi területen ég a száraz fű Miskolcon, az úgynevezett Nádasréten, a cementgyár mögött – közölte a Borsod Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-vel. A legfrissebb jelentések szerint újabb tüzekhez kellett vonulniuk a tűzoltóknak a miskolci Martinkertvárosban és Szendrőládon is.Rinyu Zsuzsanna azt mondta, annyi a szárazfű tűz a megyében, hogy a tűzoltók megállás nélkül, folyamatosan dolgoznak, és az újabb tűzesetekhez szinte alig volt kit riasztani.

Hozzátette: hármas kiemelt riasztással miskolci, illetve sátoraljaújhelyi, illetve szerencsi tűzoltók is dolgoznak a cementgyár melletti területen, az oltást nehezíti, hogy erősen fúj a szél.

A lángok a cementgyár épületét is veszélyeztetik, illetve a tűzoltók védenek egy fatelepet, és az attól nem messze lévő lakóházakat.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy Miskolc martinkertvárosi részében 20 hektárnyi terület ég, itt a lángokat miskolci és mezőkövesdi tűzoltók próbálják megfékezni.

Szendrői, encsi, és tiszaújvárosi tűzoltók oltanak Szendrőládon, ahol mintegy 60 hektárnyi tölgyes, csemetés erdő aljnövényzete és az avar ég.

Rinyu Zsuzsanna azt is elmondta, hogy a cemenetgyár közelében keletkezett tűz miatt tűzvizsgálati eljárás indult.

Tűzoltók dolgoznak Miskolcon, az úgynevezett Nádasréten, a cementgyár mögött, ahol mintegy százhektárnyi területen ég a száraz fű.
MTI Fotó: Vajda János

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek