2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • EU támogatással fejlesztik a sajókazai Hulladékkezelő Centrum telephelyét

EU támogatással fejlesztik a sajókazai Hulladékkezelő Centrum telephelyét

Az Észak-magyarországi Hulladékgazdálkodási ZRt. telephelyének bővítésével, fejlesztésével kívánja megőrizni versenyképességét, foglalkoztatottsági szintjét. Ennek érdekében valósítja meg az SHC Telephely bővítés című ÉMOP-1.1.1/F-10-2010-0027 azonosító számú pályázatát – mondta a projektnyitó sajtótájékoztatón Boros Béla a cég vezérigazgatója.

 

Az ÉHG Zrt. a Sajókazán működő Hulladékkezelő Centrum telephelyének fejlesztésével a vállalkozás versenyképességének megőrzéséhez, foglalkoztatottsági szintjének megtartásához járul hozzá. A projekt keretében 2012-ben megvalósuló beruházás elősegíti a telephely kihasználtságának növelését. A felépülő új épületrészben irodai és szociális helyiségek, egy autójavító – karbantartó műhely és raktárhelyiségek kerülnek kialakításra. A beruházás összköltsége 160 millió Ft, amelyből az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatás összege 80 millió Ft.

– Az új épületrész megépítésével megvalósul a hulladékgazdálkodásban, szállításban és kezelésben résztvevő alkalmazottak mindennapos munkafeladatainak elvégzéséhez szükséges feltételek biztosítása, optimális elhelyezése. A telephelyfejlesztés az ÉHG Zrt. tulajdonában lévő ingatlanon valósul meg.
A projekt elsődleges célcsoportját azok a meglévő és leendő alkalmazottak képezik, akik a megépülő új irodai és szociális helyiségeket, valamint a műhelyrészleget munkájuk során közvetlenül használni fogják. Az előírásoknak megfelelő, kulturált munkakörülmények megteremtése elősegíti a hatékony munkavégzést.
A projekt másodlagos célcsoportját a Pályázó szolgáltatásait igénybe vevő partnerek és megrendelők csoportja képezi, mivel a dolgozók számára biztosított munkafeltételek közvetetten hozzájárulnak a minőségi színvonalú és gyors munkavégzéshez, amely a megrendelők megelégedettségét szolgálják.
Az irodai és szociális helyiségeket magában foglaló épületrészben kapnak majd helyet irodaszobák, étkező, tárolók, öltözők, WC-k, mosdók, zuhanyzók.
A műhely résznél eszközraktár, kéziszerszám raktár, karbantartó műhely, akkumulátor töltő helyiség, autójavító karbantartó műhely kerül kialakításra.
Az épületrészekbe korszerű vasalattal ellátott, hőszigetelt üvegezésű műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre, amelyek kielégítik az EU szabványok szerinti környezetvédelmi, vagyonvédelmi, hőtechnikai, hangtechnikai és tűzvédelmi előírásokat.
Az épület közművesítése során ivóvíz hálózat, szennyvíz és csapadékvíz elvezetés, villamos ellátás kerül kiépítésre.Az épület megközelítését a telephelyen belüli aszfaltozott út biztosítja majd.
Az SHC telephely bővítési projekt a feladatok központosításának biztosításával a versenyképesség és a munkahelyek megőrzésén túl hozzájárul a dolgozók és a partnerek kellemesebb munkakörülményeihez, a munka hatékonyságának növeléséhez. – mondta a sajtótájékoztatón Muszka András, a pályázat műszaki ellenőre a készülő projektről.

Kedves kötelességemnek teszek eleget, bár kissé megkésve- vette vissza a szót Boros Béla, – amikor tisztelettel köszöntöm a sajtó megjelent képviselőit, és megköszönöm azt a figyelmet és munkát, amellyel segítik a cég működését.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek