2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Vidék Kaland 2012 – pályázati felhívás fiatal gazdáknak

Vidék Kaland 2012 – pályázati felhívás fiatal gazdáknak

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége — AGRYA 2012-ben újra meghirdeti a „Vidék Kaland” Programot. A Program célja, hogy személyes példákon keresztül bemutassa a mezőgazdaság működését, az élelmiszer előállításban és társadalomban betöltött szerepét, a gazdálkodói életforma mindennapjait és tájékoztatást adjon az agrár- és vidékfejlesztési támogatások működéséről, különös tekintettel azok indokoltságára.
A pályázat célja:

Jelen pályázat keretében azoknak a fiatal gazdálkodóknak a jelentkezését várja az AGRYA, akik szívesen fogadnának a gazdaságukban városi fiatalokat.

A program részeként a 35 év alatti, de 18 évnél idősebb városi fiatalok egy-egy hetet töltenek el a gazdaságokban, egy időben legfeljebb 2 fő.

Ez alatt az időszak alatt 5 munkanapon a résztvevő városi fiatalok aktívan részt vesznek a gazdaságban zajló aktuális munkákban, a fiatal gazda társaságában, annak irányítása és felügyelete mellett. A résztvevők a fiatal gazda munkarendjéhez illeszkedő munkarend szerint dolgoznak, amely hosszabb lehet napi 8 óránál. Ez is biztosítja, hogy megismerjék egy-egy családi gazdaság mindennapi működését, a gazdálkodók valós életét, tevékenységét. Tehát a Program során fizikai munkával kell terhelni az érdeklődőket. A Program tehát nem irányul szabadidős, vagy turisztikai jellegű célokra, a Programnak lényegi eleme a fizikai munkavégzés.

A Program 2011. évi eseményeiről a www.videk-kaland.hu weboldalon találhatók információk, beszámolók, blog bejegyzések.
A városi fiatalok fogadása 2012. június közepe és augusztus vége közötti időszakra esik. Az adott gazdával közösen kerül sor a látogatások pontos időpontjának a meghatározása.

A Program kommunikációs jellegéből adódóan újságírók is meglátogathatják az adott gazdaságot.

A résztvevő városi fiatalok az elvégzett munkájukért bérezésben nem részesülnek. A foglalkoztatás munkajogi kereteit az un. alkalmi munkavállalás adja. Az ehhez kapcsolódó napi adó fizetési kötelezettséget a fogadó fiatal gazda teljesíti, de azt az AGRYA megtéríti számára.

A fogadó gazdák kiválasztása 2012. május 31-éig történik meg.

További információ: a programmal kapcsolatosan az AGRYA Országos Iroda munkatársai adnak további tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken: e-mail: videk-kaland@agrya.hu, telefonon: 06 1 2704874 (munkanapokon 9-17 óra között)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…