2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
Drágán működnek az ügyeletek az ózdi kistérségben

Drágán működnek az ügyeletek az ózdi kistérségben

Drágán működnek az ügyeletek az ózdi kistérségbenTíz napirendi pontot tárgyalt hétfő délelőtt a kistérségi társulás tanácsa. A költségvetés féléves teljesítése mellett megvitatták a Géniusz tehetségsegítő hálózat kialakítását és az országos programban való részvétel lehetőségét is. Ismét alkalom kínálkozik tanoda kialakítására, amelyben 11 térségi önkormányzat lehet érdekelt. Senki nem jelentkezett viszont a Gyerekházak nevű pályázatra. A legnagyobb vitát az orvosi ügyeletek finanszírozása váltotta ki.


Elsőként a költségvetés első féléves teljesítéséről tárgyaltak, melynek kapcsán Benedek Mihály, a társulási tanács elnöke elmondta: a kistérségek önálló bevétellel nem rendelkeznek, csak normatív támogatásokkal. Az időarányos feladatokat teljesítették.

Idén is bővült az oktatási intézmények társult formában történő működtetése, amelyhez a kiemelt normatívát megkapta a kistérség. Emellett nem volt fennakadás a szociális ellátó rendszerben, a családsegítő szolgálat munkájában és a házi ellátórendszerben sem.

A legnagyobb vitát az orvosi ügyeletek működése váltotta ki.
– Megítélésünk szerint túl drágán működnek az orvosi ügyeletek, aminek a folyamatos áttekintése júniusban kezdődött – nyilatkozta ennek kapcsán Benedek Mihály. – A kollégák kifogásolták, hogy túl sok pénzzel kell kiegészíteni a finanszírozási összeget, amit az ügyeletek működtetésére kaptunk. Júniusban hatalmazott fel a társulási tanács: vizsgáljuk meg a lehetőségét, hogy az ózdi kórházhoz hasonlóan üzemeltetésbe adjuk az ügyeleteket. Ez más térségekben jól működik, mi ezt vizsgáltuk, kértük az orvosok véleményét. 18 háziorvos elzárkózott ettől a megoldástól, szerintük az lenne a megoldás, ha az ő bérüket emelnénk.

Az ülésen tájékoztató hangzott el a mozgókönyvtári feladatok ellátásáról, valamint az Ózdi Hulladékátrakó és Hulladékudvar üzemeltetésének tapasztalatairól.

 

/ozd.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek