2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Diósgyőr fejlesztése folytatódik

Miskolc diósgyőri városrészében valósul meg az egyik legnagyobb értékű városszépítési program 2020-ig. A „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című, TOP-6.3.2-15-MI1-2016-00002 jelű projekt keretében megújult a Táncsics Mihály tér, és május második felében átadják az Árpád utcai szolgáltató ház előtti felújított teret is.

A projekt részeként 2017-ben már befejeződött a Petőfi Sándor Fiókkönyvtár klímatudatos felújítása. A Diósgyőri Római Katolikus Plébánia, mint konzorciumi partner a templom kertjét fejlesztette, tette szebbé. Mostanra elkészült a Táncsics Mihály tér is.

A Táncsics Mihály téren a burkolat kijavításán túl bővítették a meglévő növényállományt, rendezték és ezáltal kellemesebbé tették az emlékmű környékét, kerti ülőpadokat helyeztek ki. Átépült a közvilágítási hálózat, kihelyeztek 5 darab új kandelábert a térvilágításhoz, és két fényvetőt a szobor kiemelésére. A Táncsics Mihály tér 44 millió forintból újult meg.

A fejlesztési program következő, jelentős állomásaként májusra elkészül az Árpád utcai szolgáltató ház előtti terület, ahol többfunkciós közösségi teret alakítanak ki. Itt a teljes terület újjászületik: lecserélik a térburkolatot, több pihenőhelyet alakítanak ki, látványszökőkút épül, és itt lesz a városrész helyi termelői piaca is, ennek megfelelően a térhez tartozó parkolókat is.


Diósgyőr fejlesztése folytatódik

Tervek szerint a II. János Pál pápa tér lépcsőzetes süllyesztést kap a Szinva-patak medre felé. A Várréten, a műemléki vár közvetlen környezetében egységes zöld területet alakítanak ki, nagy gyepfelülettel és egyedi díszfák telepítésével. A Vár utcában kávézó nyílik majd, emellett a Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti zöld területen a gyerekek számára játszótér létesül.

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 940 000 000 Ft.

Ez a projekt is része annak az átfogó Diósgyőr fejlesztési programnak, amely során a városrészben – többek  között – terek, utcák és számos épület megújul, valamint folytatódik a Diósgyőri vár felújítása is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…