2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Demonstráció az MR6-ért Miskolcon

A Magyar Rádió Miskolci Regionális Stúdiója 2012. december 21-én sugározza utolsó adását. Mi, miskolci polgárok kinyilvánítjuk igényünket, hogy városunknak továbbra is legyen saját, a köz szolgálatát ellátó rádiója.

Hisszük, hogy a közpénzből fenntartott közszolgálati Magyar Rádiónak ezután is kitüntetett feladata a helyi társadalmak számára a nyilvánosság biztosítása. Meggyőződésünk, hogy a demokráciának nélkülözhetetlen feltétele a helyi nyilvánosság működése.

Közös ügyeink megvitatásához, az érdemi beleszólást lehetővé tevő információk megszerzéséhez, a döntések számonkéréséhez elengedhetetlenek a helyi médiumok, így a helyi rádió.

Számtalan gonddal, gazdasági bajokkal, társadalmi feszültségekkel küzdő városunk polgáraiként részesei akarunk lenni életünk jobbá tételének, a megújulásnak, a helyi problémák helyi megoldásának. Ehhez szükségünk van nyilvános találkozási helyekre, fórumokra és olyan helyi rádióra, ami hangot ad törekvéseinknek, segíti közös céljaink megfogalmazását és megvalósítását.

Megalapítjuk az élő Miskolci Rádióért tenni akarók közösségét. Hívjuk mindazokat, akik szerették a Magyar Rádió Miskolci Körzeti Stúdiójának adásait, akik fontosnak tartják, hogy legyen a miskolciak közösségének helyi rádiója, akik támogatják Miskolci Rádió tovább élését!

Találkozzunk 2012. december 21-én 14 órakor a Borsodi Nyomda udvarán (Miskolc, Bajcsy Zs. u. 15. sz.).

Pankucsi Márta jogász-szociológus, Hajnal József rádiós újságíró

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek