2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Csaknem 10 millió forintos támogatás Lillafüred fejlesztésére

Nyolcmillió forinttal támogatja a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a „Miskolc-Lillafüred komplex egészségturisztikai célú fejlesztése” elnevezésű miskolci projektet – erről levélben tájékoztatta Veres Pált, Miskolc MJV polgármesterét a részvénytársaság.

 

A tervezett fejlesztés Veres Pál Nagy-Miskolc programjának célkitűzéseivel összhangban, egy zöldebb, élhetőbb, egészségtudatosabb város egyik emblematikus turisztikai desztinációjának megújítására irányul, és egyszerre fogalmaz meg turisztikai, zöld, illetve egészségvédelmi célokat.

 

A projekt tartalmazza a tervezett fejlesztés előzetes megvalósíthatósági tanulmányának és koncepciótervének elkészítését, melyek konkrét és részletes javaslatokat fogalmaznak meg a településrész környezeti, táji és épített örökségi adottságaira, értékeire, valamint a turisztikai infrastruktúrára vonatkozóan.

 

A fejlesztés elsődleges célját Lillafüred gyógyhely-rekreációs központtá fejlesztése jelenti. A projektelemek között szerepel a Szent István Barlang fejlesztése, fedett piknikező helyek, pihenőterek és tematikus sétányok (Magdolna sétány, Hámori-tó körüli sétány) kialakítása, illetve Herman Ottó egykori nyaralójának, a Peleháznak a fejlesztése is.

 

Vizsgálja az attrakciók megközelíthetőségét és infrastrukturális adottságait, valamint az ezzel kapcsolatos fejlesztési lehetőségeket (mosdó, parkoló, buszforduló). A komplex fejlesztés garantálja a magas színvonalú, egész évben elérhető, tartalmas kikapcsolódást célzó turisztikai kínálat létrejöttét Lillafüreden.

 

A fejlesztési célok megvalósítására a támogatói okirat kiadásától számítva 180 nap áll rendelkezésre, a legfeljebb nyolcmillió forintos, 100 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…