2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 452 HUF

Cáfol a polgármester: nem telepítenek romákat Tornyosnémetibe

Cáfol a polgármester: nem telepítenek romákat TornyosnémetibeFelröppent a hír, hogy a Tornyosnémetiben felépítendő több mint 300 lakásos lakóparkba, – amelynek építéséről 2006-ban lapunk is hírt adott – amelyet egy szlovák befektető csoport épít a kenyheci Ipari Parkban dolgozó szlovák és külföldi szakemberek számára, egy svédcsavar után, szlovák romákat akarnak betelepíteni.

A tornyosnémeti lakópark közel van az Ipari Parkhoz, a közlekedés is jó és a környék is gyönyörű, ráadásul az intézményrendszer is rendelkezésre áll a településen. Egyesek szerint, hogy ne legyen gyanús senkinek, először természetesen nem romák kapják meg a lakásokat, hanem mert a befektetőnek nem sikerül majd értékesíteni, így fölajánlja a szlovák államnak, aki megveszi és romákat telepít ide.

Bortnyák Nándor polgármestert kérdeztük, hogy Ő hallotta-e már ezt a történetet, s ha igen mit szól hozzá. A polgármester rosszindulatú, pletykának ítélte meg a hírt. Szerinte már csak azért sem igaz az egész hírverés, mert a befektető meglehetősen drága, mondhatni luxus lakásokat, és bevásárlóközpontot tervez a 80 hektáros területre, amelyet nem fog majd elkótyavetyélni senki kedvéért. Mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…