2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Cáfol a miskolci Önkormányzat

Nem igaz, hogy nem kapnak tejet a miskolci ovisok és az sem igaz, hogy a repülőklub támogatása nem kötelező! Nem igaz az a hír, hogy az óvodások nem kapnak áprilistól tejet. Kapnak, csak nem dobozban, hanem poharakba öntve, hiszen az az élelmezési  normán belül ez biztosított számukra. Az óvodások tehát kaphatnak akár kakaót és karamellás tejet is. Kiss Gábor az önkormányzat Humán Főosztály vezetője elmondta azt is: egy jó élelmezés vezető a rendelkezésükre álló normából igenis ki tud alakítani egy tápláló reggelit, illetve uzsonnát az óvodások számára. Eddig, mivel ingyenes volt a tej számukra is, az így fennmaradó pénzből drágább péksüteményt vettek. Az önkormányzatnak döntenie kellett, hogy a beszűkült költségvetés miatt kik kapják tovább az ingyenes tejet és azért nem az iskolásoktól vették el, mert ott nem minden gyerek étkezik 3-szor, és legalább azt az egy pohár tejet kapják meg, míg az óvodások háromszori étkezésben részesülnek, de ismétlem-tette hozzá a főosztályvezető- hogy az óvodások sem maradnak tej nélkül.

Simon Gábortól, az MSZP miskolci önkormányzat frakcióvezetőjétől pedig a városvezetés azt kéri, olvassa el a II-64/95.352/2006. sz. közgyűlési határozatot, amit egyébként Simon Gábor is megszavazott 2006-ban, még az előző városvezetés idején. A Repülőklub ugyanis azért kap támogatást, mert az ott létesített ipari park miatt a területe nagy részét elveszítette. Ennek fejében kapja ezt a támogatást az önkormányzattól.

A határozat röviden:
Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése *II-64/95.352/2006. sz. határozatával* — a 01428 helyrajzi számú repülőtér megnevezésű ingatlan Miskolci Ipari Parkba történő integrálása érdekében – kötelezettséget vállalt arra, hogy a Borsod Megyei Repülő Klub részére biztosítandó összesen 60 MFt-os támogatásból a Miskolc városára tulajdoni hányad arányában eső részt vállalja. A kötelezettség teljesítésére 2010. év végéig nem került sor. A tulajdoni hányad szerint Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatát terhelő 34,5 millió Ft támogatásból a 2011. évi költségvetés 20,2 millió Ft-ot tartalmaz, a következő öt évben egyenlő részletekben tervezi Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a további 14,3 millió Ft támogatási összeget megfizetni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek