2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Bontás helyett felújítás – civilek kérésére megmenti az önkormányzat a Vadaspark kapuját

Miskolc MJV Önkormányzata az idei év elején megkezdte a Miskolci Állatkert pályázati forrásból történő fejlesztését. A beruházás terveit az önkormányzat a korábbi városvezetéstől örökölte meg. Közvetlenül a munkálatok megkezdése előtt azonban kiderült, hogy az előző városvezetés semmilyen formában nem kérte ki a miskolciak, a helyi civilek véleményét az itt élők számára kedves építmény átalakításáról.

 

Az is kiderült, hogy a miskolciak által ismert és szeretett főbejáratot az eredeti tervek szerint el kellett volna bontani, pedig ezt a kaput miskolci építészek – Szőke László és Rudolf Mihály – tervei alapján építették saját kezükkel, társadalmi munkában a miskolci emberek.

 

Éppen ezért Miskolc város vezetése meghallva a miskolci civilek kérését, megvizsgálta, hogy a szűk pályázati mozgástér, a már megkötött kivitelezői szerződés, és a már korábban kiadott engedélyek birtokában van-e bármilyen lehetőség arra, hogy a miskolciak igényeinek megfelelően megóvja a kaput.

 

Hosszas munka, rengeteg egyeztetés, pénzügyi, illetve szakmai mérlegelés eredményeként, a lakosság, a miskolci civilek véleményét is kikérve és meghallgatva, a miskolci polgárok akaratának megfelelően sikerült megtalálni a módját annak, hogy megmaradjon a Vadaspark eredeti kapuja. Az építményre így bontás helyett felújítás vár, hogy méltó állapotban kapcsolódhasson a folyamatban lévő fejlesztésekhez, megőrizve eredeti, a miskolciak által ismert, megszokott és megszeretett formáját.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum